Finanțare de 8 miliarde de dolari pentru centrala de la Cernavodă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Finanțare de 8 miliarde de dolari pentru centrala de la Cernavodă

Economie 09 Octombrie 2020 / 09:15 466 accesări
Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Foto: Wikipedia

Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Foto: Wikipedia

România va încheia un acord cu SUA referitor la investițiile privind centrala nucleară de la Cernavodă, a anunțat ambasadorul Adrian Zuckerman.

Guvernul a renunțat la parteneriatul cu o companie chineză în privința construirii Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.
Ambasadorul a spus că ministrul economiei Virgil Popescu se va întâlni vineri cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette pentru a demara un acord privind implicarea SUA în construirea reactoarelor.


"Ministrul Popescu se va întâlni cu secretarul Departamentului Energiei, Brouillette, pentru a iniția un acord de cooperare interguvernamentală pentru reabilitarea unui reactor nuclear și construirea a două reactoare noi la centrala nucleară Cernavodă din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică", a declarat Adrian Zuckerman, precizează Ambasada Americană în România.

Este cel mai mare pachet de finanțare primit până acum de România, fapt care indică încrederea pe care o au Statele Unite în vechiul lor partener și aliat, a mai spus ambasadorul SUA.

La sfârșitul lunii iulie, premierulLudovic Orban declaracă Guvernul are în planinvestiții în valoare 8-9 miliarde de eurola centrala nucleară de la Cernavodă,atât pentruretehnologizarea reactorului 1,cât și pentruconstruirea reactoarelor 3 şi 4.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1409 secunde