Finanţare nerambursabilă pentru panouri fotovoltaice. Care sunt condiţiile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Programul „Casa Verde“, la start Finanţare nerambursabilă pentru panouri fotovoltaice. Care sunt condiţiile
Social 10 Septembrie 2019 / 15:36 2259 accesări 0 comentarii

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională a început pe 10 septembrie, dată de la care persoanele fizice se pot adresa instalatorilor pentru înscrieri.

Valoarea contractului de finanţare este de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR). Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional, precizează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.

Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul instituţiei, lista instalatorilor validaţi în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională (https://www.afm.ro/sisteme_fotovoltaice_instalatori_cereri_admise.php).Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3141 secunde