Finanțiștii constănțeni, în stradă - „Ne-au atacat la bani!“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Banii vorbesc și... protestează Finanțiștii constănțeni, în stradă - „Ne-au atacat la bani!“
Economie 15 Mai 2017 / 16:34 2331 accesări 5 comentarii

Finanțiștii constănțeni sunt pregătiți să iasă în stradă și marți

Finanțiștii constănțeni sunt pregătiți să iasă în stradă și marți

Centrul ar fi trebuit să se aștepte la proteste din partea finanțiștilor. Nu de alta, dar când legea ta nouă a salarizării vizează oameni cu pregătire economică, e la mintea cocoșului că vor face un pic de adunare și scădere și, realizând că lefurile le scad cu 10 - 35%, vor ieși în stradă și vor bloca activitatea Fiscului. La Constanța, salariații din AJFP au ieșit luni în stradă între 11.00 și 13.00 și sunt gata să repete și marți protestul. În Capitală, liderul SedLex, Vasile Marica, a avut o întâlnire cu ministrul Finanțelor, în urma căreia a spus că miercuri se va decide ce urmează. Semn bun? Semn rău? Cert este că, prin legea salarizării, diferențele între angajații de la centru și cei din provincie se adâncesc. Solidari cu finanțiștii au fost și vameșii, care-au îngreunat masiv traficul la frontiere, controlând TOATE vehiculele, și inspectorii, care și-au anulat toate controalele programate luni dimineață.

UN PROTEST AȘTEPTAT

Angajații din Finanțele Publice au protestat luni în toată țara, inclusiv la Constanța, deoarece, prin proiectul legii salarizării, lefurile le scad cu 10 - 35%. „Sunt, totuși, oameni cu pregătire economică, și-au făcut un calcul și au constatat că li se diminuează veniturile. Scăderea este mai mare în cazul celor cu funcții de conducere. Ne-am întâlnit cu cei din Finanțe, dar nu s-a întâmplat nimic; oamenii au senzația că sunt păcăliți“, a declarat liderul SedLex, Vasile Marica. La Constanța, ca și-n restul țării, finanțiștii au ieșit în stradă, între 11.00 și 13.00, în fața sediului AFP de pe strada I.G. Duca, blocând activitatea cu publicul. „Sunt nemulțumiți de forma legii salarizării. Cei de la centru ar fi trebuit să se aștepte la asta, pentru că au atacat oamenii la bani“, a explicat, pentru „Telegraf“, șeful Sindicatului Liber Finanțe (SLF), Cătălin Enciu. Funcționarii publici sunt pregătiți să iasă și marți în stradă, de la 9.00. De (aproape) partea cealaltă a baricadei, șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae Stan, a spus că a depus la Guvern propunerile de modificare a legii, sperând să elimine orice discrepanță salarială și să mențină sporurile de 15% - „Suntem în dialog permanent. Voi face toate demersurile necesare pentru ca nemulțumirile lor să fie auzite“. De notat că și salariații din sistemul vamal s-au solidarizat cu cei din direcțiile regionale ale finanțelor publice și au protestat prin… exces de zel. Mai exact, toate mijloacele de transport care au trecut frontiera au fost controlate, fără a mai fi luată în calcul analiza de risc. Lesne de înțeles, traficul a fost îngreunat.

ACTIVITATE BLOCATĂ

Proteste au fost și la Cluj. Liderul sindicatului din cadrul DGRFP Cluj, Ilie Rostogol, a subliniat că protestul a fost spontan - „În noua lege, diferențele salariale dintre angajații de la centru și cei din teritoriu sunt cuprinse între 27 și 50%. O altă întrebare - de ce se dorește angajarea a 35.000 de consultanți fiscali plătiți cu 10.000 lei pe lună, în loc să se majoreze lefurile celor din Finanțare, care colectează pentru bugetul statului?“. Dacă la Cluj au fost 100 de oameni în stradă, la Ploiești, numărul a fost de cinci ori mai mare. Și-n Argeș a fost grevă, dar fără ca activitatea fiscală să fie perturbată. La Arad, însă, 450 de angajați din AJFP au intrat în grevă spontană, dis-de-dimineață, oprind lucrul cu publicul. La Iași - 150. La Sibiu - peste 70 de persoane. Interesant este că și angajații Inspecției Fiscale au intrat în grevă, toate verificările care ar fi trebuit să aibă loc luni dimineață fiind reprogramate. Spre după-amiază, după întâlnirea cu ministrul Finanțelor, liderul SedLex, Vasile Marica, a spus că miercuri va avea loc o întâlnire cu toți liderii de sindicat din țară, abia atunci urmând să fie deciși pașii următori.

Taguri articol

5 comentarii

O 20:36:32 / 15 Mai 2017
Pla

Marica ala e cel mai mare spagar sindicalist, o jigodie de om.

moromete 02:17:48 / 16 Mai 2017
dragneo,vezi ba cum rezolvi problema

cu cei 30000 de viitori perceptori care vor umbla cu fonciirea.eu am sa zic:,,N-am!Pai daca n-am,de un-sa-ti dau???,,sa ne sugeti p..... ba,finantistilor,astia care bagati oamenii saraci in cacat!

Un constanțean pățit 09:01:17 / 16 Mai 2017
,, săracii finanțiști"

Pentru lefurile lor( care sant nemeritate) fac greva!!! Dar când vă bateți joc de contribuabili, nu vă gândiți la lefurile voastre? Habar nu aveți pe ce lume santeti, nu Cunoaște-ți nimic din ce înseamnă sa investești, sa fii investitor, mic sau mare! Nu am auzit pana acum sa se facă o verificare a averilor acestor finanțiști! Doua categorii de bugetari nu au făcut si nu vor face greva, Vameșii si inspectorii de la control fiscal!!!

un constantean patit 11:38:23 / 16 Mai 2017
Pentru O

Cum puteti sa-l numiti spagar!Nu va este rusine?Omul este sindicalist prin definitie si face munca voluntara!!!

Mihaela 08:28:21 / 26 Mai 2017
Bani online

BANI ONLINE: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: newopportunity801@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.7656 secunde