Firmele de maxi-taxi își pierd licențele? Iată în ce condiții!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu mai au zile multe pe traseu

Firmele de maxi-taxi își pierd licențele? Iată în ce condiții!

Administrație 31 Octombrie 2017 / 18:32 5470 accesări

Rău e să fii șofer în Constanța, dar parcă și mai rău este să fii navetist. Situația transportului în comun din oraș este în pom, iar redresarea este ca o boală lungă a cărei finalitate este decesul iminent. După ce că RATC se află într-un amplu proces de reorganizare ce necesită timp, nici transportul de tip maxi-taxi nu stă pe roze. Recent, a izbucnit un veritabil război între Primăria Constanța și firma de transport în regim maxi-taxi, a cărui miză este chiar licența de transport.

Dacă ești constănțean și circuli cu mașina personală, cu siguranță ai avut măcar o cădere nervoasă din cauza obstacolelor din trafic numite, generic, sensuri giratorii, intersecții și semafoare, precum și din cauza deciziilor nebunești pe care le iau cei din conducerea administrației locale în încercarea de a „resistematiza traficul”. Dacă ești pieton și faci naveta, ai încurcat-o rău de tot. Situația transportului în comun din oraș este în pom, iar redresarea este ca o boală lungă a cărei finalitate este decesul iminent. După ce că RATC se află într-un amplu proces de reorganizare ce necesită timp, nici transportul de tip maxi-taxi nu stă pe roze. Ce-i drept, bine nu mai e de mult timp cu aceste mijloace de transport care, în multe cazuri, sunt mult mai nesigure decât căruțele. Însă, de curând, s-a cam spart buboiul neregulilor din mijloacele de transport de acest tip. În ultimele săptămâni, polițiștii locali i-au amendat în repetate rânduri pe șoferii de maxi-taxi care fie luau oameni în picioare, fie nu aveau toate documentele în regulă sau care, într-un fel sau altul, nu respectau regulile. Asta a făcut ca firma care operează majoritatea rutelor de transport în regim maxi-taxi să întrerupă circulația, temporar și fără să anunțe, pe anumite rute. Situația i-a revoltat pe constănțenii care fac naveta cu microbuzele de tip maxi-taxi și care au fost nevoiți să aleagă alte căi de a aunge la serviciu sau la școală.

SE SCHIMBĂ TOTUL Nu după mult timp de la acest incident, a izbucnit un scandal monstru între firma de maxi-taxi și Primăria Constanța. În timp ce compania de transport spune că autoritățile locale au dat amenzi în mod abuziv și au zdruncinat activitatea societății, reprezentanții administrației au tăcut mâlc, sifonând, pe ici pe colo, unele informații „pe surse”. În mijlocul scandalului, primarul Decebal Făgădău a detonat bomba: FIRMELE DE MAXI-TAXI RISCĂ SĂ ÎȘI PIARDĂ LICENȚA. Ce-i drept, nu a spus-o pe șleau, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că acest lucru s-ar putea întâmpla în curând. „În acordul pe care l-am semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este prevăzut faptul că vom primi asistență de specialitate inclusiv pentru reconfigurarea traseelor și a rutelor. Asta înseamnă că, după reorganizarea RATC, vom analiza ce rute vor fi preluate de compania care va lua locul Regiei. Dacă rămân rute disponibile, pentru că mă îndoiesc de faptul că societatea care va lua locul RATC va putea acoperi toate traseele, vom organiza o licitație. Evident, vom impune prestatorului condiții foarte stricte în ceea ce privește siguranța călătorului, iar lucrurile nu vor mai fi ca acum”, a declarat Decebal Făgădău. Totuși, după cum ne-a obișnuit Primăria Constanța, vom avea de așteptat mult și bine.

Taguri articol


12