„Fiul lui Saul“, premiat în America

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Fiul lui Saul“, premiat în America

Cultură 22 Februarie 2016 / 19:01 777 accesări
Actorul Levente Molnar

Actorul Levente Molnar

Filmul „Son of Saul / Fiul lui Saul”, în regia lui Laslo Nemes, cu actorul român Levente Molnar în distribuţie, a fost desemnat, duminică, cel mai bun film străin la cea de-a 20-a ediţie a galei Satellite Award, care a avut loc la Los Angeles. Marele câștigător al galei Satellite Awards 2016 a fost „Spotlight”, de Tom McCarthy, care a obținut și trofeul pentru cel mai bun film, dar și premii pentru „cea mai bună distribuție”, „cel mai bun regizor” și „cel mai bun scenariu original”.

„Son of Saul”, lungmetrajul de debut al lui Laslo Nemes, este considerat marele favorit la câştigarea premiului Oscar din 2016 la categoria „cel mai bun film străin”. El a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes şi a fost desemnat cel mai bun film străin la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur.

Filmul este o coproducție Ungaria - Franța, fiind extrem de apreciat de critica de specialitate. El prezintă două zile din viaţa lui Saul Auslander (Geza Rohrig), un prizonier evreu din Ungaria forțat să lucreze pentru naziști în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnar îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Premiile Satellite recompensează excelența în cinematografie, televiziune și jocuri video, fiind decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociație de jurnaliști specializați în domeniul divertismentului.

Citește și:

Filme cu români în distribuție, în cursa pentru un premiu César

„Son of Saul”, cel mai bun film străin la Critics' Choice Awards

„Son of Saul”, nominalizat la Oscar

Un Glob de Aur pentru „Son of Saul”12
Pagina a fost generata in 0.2023 secunde