Fizicieni din toate colțurile lumii, reuniți la Constanța. Vezi de ce

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se predă ștafeta

Fizicieni din toate colțurile lumii, reuniți la Constanța. Vezi de ce

Educație 11 Iulie 2018 / 16:31 1148 accesări

Sute de oameni de știință de pe trei continente se adună la Constanța. Pe 11 iulie, la Universitatea Ovidius din Constanța, a avut loc ceremonia de deschidere a lucrărilor celei de a XVIII-a ediții a Conferinței Balcanice de Fizică Aplicată, organizată în colaborare cu Uniunea Balcanică de Fizică, Societatea Română de Fizică, Academia Română și Academia Oamenilor de Știință, în perioada 11 - 13 iulie 2018.

Conferința reunește cadre didactice, cercetători și studenți pentru a prezenta și discuta cele mai recente rezultate de cercetare din toate domeniile fizici aplicate. Participarea tinerilor oameni de știință și a studenților a fost mereu încurajată, pentru a oferi noii generații oportunitatea de a se face remarcată și șansa de a învăța din experiența cercetătorilor cu mare experiență, recunoscuți la nivel internațional.

Cei peste 250 de participanți din 16 țări (Europa, America de Nord, Africa) cărora le-au fost acceptate lucrările au ales teme de fizica materialelor, fizica laserilor și a plasmei, fizica nucleară, biofizică, și aplicațiilor acestora în industrie. „De mare interes se anunță, printre altele, prezentarea profesorului Kazuo Tanaka despre perspectivele laserilor de mare putere de la Măgurele (proiectul ELI-NP). În plus, se respectă și tradiția unei secțiuni ce aprofundează metode moderne de predare a fizicii“, a transmis Biroul de presă al Universității.12
Pagina a fost generata in 0.1552 secunde