„Flagrantul de șantaj este o înscenare ordinară!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Înregistrările cu Bercea și Băsescu, vizionate în instanță

„Flagrantul de șantaj este o înscenare ordinară!”

Eveniment 04 Iulie 2015 / 00:00 4108 accesări

Avocații familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, dar și cel al lui Mircea Băsescu au vizionat, vineri, două înregistrări în care rudele lui Bercea negociază cu fratele fostului președinte recuperarea mitei plătite pentru eliberarea interlopului oltean din pușcărie. Totul s-a desfășurat la Tribunalul Constanța, unde a avut loc un nou termen în dosarul în care Izaura, Florin, Fănica și Grinică Anghel, dar și Marius Constantin sunt acuzați că l-au șantajat pe Mircea Băsescu. La proces au asistat toți inculpații, precum și partea vătămată. De îndată ce a intrat în sală, Florin Anghel i-a spus judecătorului că el nu vrea să fie prezent, deoarece nu dorește „să-i mai vadă fața lui Mircea Băsescu”. Fiul lui Bercea s-a calmat abia după ce magistratul l-a amenințat că-l amendează.

NEGOCIERI Prima înregistrare conținea o discuție pe care Mircea Băsescu a avut-o cu rudele lui Bercea pe 26 martie 2014. Fratele fostului președinte le spune acestora că „e important să-l scoatem pe Bercea!”, apoi a negociat cu Fănica Anghel modalitatea de restituire a banilor. Mircea Băsescu i-a propus femeii să ia niște bazine pe care el le deținea în port, în schimbul banilor. „Am dat 25.000 euro. Tu o să iei 10, mai pune şi tu atât şi ia un avocat bun şi rezolvaţi. Mie mi-aţi cerut să vă găsesc avocat”, a zis Mircea Băsescu. Cea de-a doua înregistrare, care a stârnit discuții contradictorii, a surprins momentul flagrantului din 29 mai 2014. Negocierile au început în biroul lui Mircea Băsescu și s-au derulat pe un ton ridicat. Supărată că nu primește decât 10.000 de euro din 600.000 cât plătise pentru libertatea tatălui ei, Izaura a refuzat să ia banii. Ba chiar i-a smuls din mâna soțului ei și i-a trântit pe masă. „Nu am alții, atât am, dacă nu-i iei, asta e și gata!”, a spus Mircea Băsescu. În replică, Izaura i-a zis: „Ești filmat, nașule, la mata acasă!”. Până la urmă, Izaura a luat banii și, la ieșirea din birou, a dat nas în nas cu anchetatorii, care au încătușat-o, alături de soțul ei și de fratele său, Grinică.

ACUZAȚII LA ADRESA ANCHETATORILOR Avocatul Pavel Abraham a contestat filmarea flagrantului, pe care a numit-o „o înscenare ordinară”, acuzându-i pe anchetatori că au trunchiat înregistrarea pentru a-i scoate vinovați pe clienții lui. „Vreau să fie audiată toată echipa de anchetă pentru că bănuim că s-au sustras părți din înregistrare. Este un abuz al autorităților”, a susținut Abraham. El a cerut expertizarea înregistrărilor vizionate vineri ca să se stabilească dacă au fost sau nu trunchiate.12
Pagina a fost generata in 0.1457 secunde