Florian Coldea, audiat în dosarul deschis după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florian Coldea, audiat în dosarul deschis după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

Justiție 01 Martie 2017 / 19:03 351 accesări

Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Fostul prim-adjunct al SRI a fost audiat săptămâna trecută, au declarat surse judiciare. Florian Coldea a dat declaraţii în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiță a difuzat o înregistrare în care fostul președinte al României, Traian Băsescu, vorbește despre intervenții în justiție, făcând referire, la Camelia Bogdan, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi. Aceleaşi surse au menţionat că procurorul şef al DNA nu a fost citată în cauză până în prezent. Pe 17 ianuarie SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcție. "Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei", a transmis atunci SRI.

Verificările au fost demarate după ce Sebastian Ghiţă a publicat fotografii și înregistrări video în care ar apărea cei doi și familiile acestora, precizând că au avut o relație de prietenie. În acelaşi dosar, pe data de 22 februarie a fost audiată Camelia Bogdan, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti. Bogdan a fost exclusă din magistratură în urma unei decizii a Secţiei pentru Procurori a CSM. Magistratul a fost unul dintre judecătorii care au dispus sentinţele în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare. Şi Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a dat declaraţii procurorilor pe 17 ianuarie.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar de abuz în serviciu în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV, în care Sebastian Ghiță spune că fostul preşedinte Traian Băsescu are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Cameliei Bogdan. Mai mult, postul prezenta o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă. În cadrul anchetei, procurorii verifică toate aspectele semnalate de fostul deputat, modul în ajung casetele cu înregistrări la România TV şi dacă a fost ajutat să se sustragă anchetelor.12
Pagina a fost generata in 0.2013 secunde