Florin Cîţu: de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîţu: de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt

Social, Eveniment 11 Mai 2021 / 14:12 712 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a a declarat că actuala campanie de vaccinare anti-COVID este de succes, lucru demonstrat şi de scăderea ratei de infectare în toată ţara, subliniind că marţi la Bucureşti s-a înregistrat o incidenţă de sub 1,5 la mie.

"Am vrut neapărat să văd şi acest centru de vaccinare... o să merg în mai multe zone din ţară şi lucrurile merg foarte bine şi aici. Între timp, am primit şi vestea bună în ceea ce priveşte Bucureştiul, de astăzi suntem sub 1,5 la mie rată de infectare în Bucureşti, ceea ce înseamnă că această campanie de vaccinare este de succes. Este singurul lucru care s-a modificat.

Am luat câteva măsuri, e adevărat, în februarie, după aceea câteva în aprilie, dar singurul lucru major care s-a modificat în ultima lună de zile a fost această campanie de vaccinare, deci e singurul element nou şi este singurul element nou care explică evoluţia ratei de infectare în România sau de pozitivare în România în toată ţara, nu doar în anumite judeţe, deci vedem o scădere semnificativă în toată ţara", a declarat Florin Cîţu, marţi.

Şeful Executivului a adăugat că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii.

„Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat despre posibile avantaje de care s-ar putea bucura cei care se vaccinează, premierul a spus:

„Opinia mea personală e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta aceste măsuri”.

„Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a adăugat premierul.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2092 secunde