Florin Cîţu, despre dublarea alocaţiilor: Bani nu sunt. Va trebui să tăiem de undeva

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîţu, despre dublarea alocaţiilor: Bani nu sunt. Va trebui să tăiem de undeva

Social 15 Noiembrie 2020 / 09:16 628 accesări

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că nu există bani pentru dublarea alocaţiilor, iar în cazul în care legea va fi promulgată va trebui „să tăiem de undeva”, transmite Agerpres.

„Contul sigur este, bani nu sunt. Deci aici mi se pare că avem un precedent periculos în ceea ce se întâmplă în România acum. Prin decizia Curţii s-a diluat la maxim principiul responsabilităţii fiscale. Rolul acelui articol din Constituţie era exact acesta, responsabilizarea fiscală. Eu nu pot să cred că cei care au scris constituţia s-au gândit că vor responsabiliza pe cineva doar dacă pun un cont acolo. Nu mai vorbesc că instrumentul financiar cont în sine nu are niciun fel de relevanţă fără suma respectivă. Sunt mai multe elemente pe care le văd aici, dar în fine, este o decizie a Curţii. Vom vedea atunci. Dacă legea va fi promulgată va trebui să tăiem de undeva poate, să luăm bani ca să putem să creştem alocaţiile, dar eu nu cred că vom ajunge acolo. Vom vedea”, a spus Florin Cîţu, întrebat dacă sunt bani pentru o eventuală dublare a alocaţiilor după retrimiterea legii în Parlament, iar instituţia o va vota în forma actuală şi apoi va fi promulgată.

Premierul Ludovic Orban declarase că dublarea alocaţiilor pentru copii se va face ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale previzionate la bugetul de stat, adică în trepte.

Dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituriŞtiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.2184 secunde