Florin Cîțu, despre un al patrulea val al pandemiei: ”Este o diferență vitală față de valul trei”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîțu, despre un al patrulea val al pandemiei: ”Este o diferență vitală față de valul trei”

Social 15 Iulie 2021 / 19:20 702 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre al patrulea val al pandemiei, că este o ”diferenţă vitală” faţă de valul trei, întrucât există vaccinul şi toată lumea se poate vaccina.

Întrebat despre numărul tot mai mic de persoane care se vaccinează, prim-ministrul a afirmat:”În România vaccinul nu este obligatoriu”, potrivitNews.ro.

”Încă din timpul valului trei am spus foarte clar că nu vom renunţa la capacităţile noastre pentru COVID. Vreau să avem un sistem prin care să putem să transferăm rapid, dacă este nevoie, paturi din sistemul COVD şi non-COVID, paturi ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătăţii a ţinut cont şi o să fie prgătit pentru valul patru”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Premierul a precizat că, ”diferenţa faţă de valul trei este că acum putem să ne vaccinăm oricând, oricunde, cu orice tip de vaccin”.

Doar 14.816 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate, în ultimele 24 de ore, dintre care 9.350 reprezentând prima doză şi 5.466 doza a doua, potrivit unei informări transmise joi de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.185.754 de doze pentru 4.855.925 de persoane, dintre care 4.694.452 au primit schema completă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3489 secunde