Florin Cîţu: la ce restricţii se renunţă începând cu 15 mai

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîţu: la ce restricţii se renunţă începând cu 15 mai

Social 14 Mai 2021 / 22:33 742 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Guvernul a adoptat vineri modificarea hotărârii de prelungire a stării de alertă prin care se renunţă la mai multe restricţii începând cu 15 mai, printre care eliminarea portului măştii în spaţii deschise neaglomerate şi a restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii, a anunţat premierul Florin Cîţu.

"În această seară, în şedinţa de guvern am adoptat modificarea şi completarea anexelor 2, 3 la HG 531 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin proiectul de hotărâre se propun o serie de măsuri începând cu 15 mai 2021. Se elimina restricţiile referitoare la portul măştii în spaţii deschise neaglomerate, urmând ca restricţia să fie aplicată în continuare în spaţii publice - pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun", a declarat Cîţu, după şedinţa de guvern.

El a mai spus că se elimină restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii a persoanelor şi restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 21,00.

"Se stabileşte programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor în intervalul orar 5-24. Se creează posibilitatea ca în spaţiile deschise competiţiile sportive să se poată desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore", a precizat premierul.


De asemenea, organizarea spectacolelor de tip drive este permisă numai dacă ocupaţii autovehiculelor sunt membri ai aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la patru persoane.

"Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore", a afirmat Cîţu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2237 secunde