Florin Cîțu: Salariul minim pe economie trebuie să crească

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîțu: Salariul minim pe economie trebuie să crească

Social 08 Septembrie 2021 / 08:59 649 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit,a declaratFlorin Cîțu.

Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim.

Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia!

Sindicatele susțin creșterea salariului minim pe economie la valoarea brută de 2.550 de lei, reprezentând o creștere netă de 143 de lei, a indicat CNS Cartel Alfa înaintea întâlnirii de marți a Consiliului Național Tripartit de Dialog

Reprezentanții Guvernului calculează care ar putea fi creșterea, a declaratdupă întâlnire Bogdan Hossu, liderul cartelului.

Și Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că în societate există o concluzie generală, aceea că nivelul actual al salariului minim este insuficient şi este nevoie de o creştere a acestuia, dar care să fie sustenabilă din partea mediului economic şi să conducă la o creştere reală a calităţii vieţii.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1593 secunde