Florin Cîţu: Se poate verifica pe baza CNP-ului daca cineva e vaccinat anti-Covid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîţu: Se poate verifica pe baza CNP-ului daca cineva e vaccinat anti-Covid

Administrație 06 Mai 2021 / 12:28 4396 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Constanţa, în contextul variantei deschiderii hotelurilor şi restaurantelor la capacitate de 100% în cazul persoanelor vaccinate cu ambele doze, că verificarea persoanelor care sunt vaccinate se poate face pe baza CNP-ului, dar că la acest moment se caută cele mai bune soluţii.

"Deocamdată este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial, vom avea soluţii de la INSP. S-ar putea să existe şi acele aplicaţii care pot să... deocamdată astăzi ştim foarte bine, o luăm mai simplu, că se poate verifica dacă persoana este vaccinată în aplicaţia pe care o avem cu un simplu CNP. Deci, se poate verifica foarte uşor.

Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluţii. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele", a spus Cîţu.

El a fost întrebat dacă va exista o aplicaţie pentru verificarea persoanelor vaccinate. "Nu ştiu sigur, deocamdată este foarte uşor să verificăm dacă cineva este vaccinat prin simplu CNP, în aplicaţia pe care deja o avem", a răspuns premierul.

El a adăugat "încercăm să avem cele cinci milioane de persoane vaccinate ca să putem să avansăm relaxarea".

Taguri articol


12