Florin Cîțu: vaccinul este gratuit, trebuie să fie disponibil tuturor românilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîțu: vaccinul este gratuit, trebuie să fie disponibil tuturor românilor

Politică 24 Mai 2021 / 20:04 1513 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Prim ministrul Florin Cîțu, a precizat, luni după-amiază, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că vaccinul anti covid este gratuit pentru toți românii și le recomandă reprezentanților Guvernului în teritoriu impulsionarea campaniei de vaccinare.

Florin Cîțu:

"Vreau să fac o clarificare: vaccinul este gratuit, trebuie să fie disponibil tuturor românilor. Este gratuit și rămâne gratuit. Nu există nicio discuție în acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile. Deja avem făcute comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, de a continua și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia".

Declarația premierului vine în urma afirmației preşedintelui Camerei Deputaţilor,Ludovic Orban, care a spus că vaccinarea anti-COVID-19 s-ar putea face contra cost pe viitor, pe modelul vaccinării antigripale.

În videoconferință, premierul a dat exemplul caravanelor de vaccinare care s-au bucurat de succes și le recomandă prefecților căutarea unor soluții astfel încât vaccinarea să ajungă mai ușor și în mediul rural.

"Vreau să ne asigurăm că reducem la minim șansele unui al patrulea val. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați, ca să nu avem probleme cu alte tulpini: India s.a.m.d. E important să continuăm ce am început și a mers bine până acum. Dar trebuie să schimbăm puțin strategia. Să învățăm din ce a mers bine până acum", a adăugatFlorin Cîțu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1624 secunde