Florin Cîţu: Voi propune prelungirea termenului de eşalonare a datoriilor companiilor până la 15 ianuarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîţu: Voi propune prelungirea termenului de eşalonare a datoriilor companiilor până la 15 ianuarie

Economie 30 Noiembrie 2020 / 15:07 701 accesări
Sursa foto : Facebook

Sursa foto : Facebook

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni, la Timişoara, că Guvernul PNL nu va introduce noi taxe anul viitor şi că va propune în şedinţa din această săptămână a Executivului ca data limită până la care companiile pot depune cereri de eşalonare a datoriilor cumulate în perioada pandemiei să se prelungească până la 15 ianuarie 2021.

"Nu vom creşte taxele anul viitor. (...) Data limită pentru reeşalonarea datoriilor acumulate de companii de la începutul stării de urgenţă până la data de 25 octombrie era 15 decembrie. Voi propune în şedinţa de guvern din această săptămână prelungirea acestei date până la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp, iar din punctul nostru de vedere, execuţia bugetară stă bine şi vom prelungi acest termen limită până la care se pot depune aceste cereri de reeşalonare. Programul nostru de guvernare este pe dezvoltare, investiţii, nu pe creşteri de taxe punitive. (...) Suntem adepţii taxelor mici pe care să le poată plăti toată lumea", a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Finanţelor s-a întâlnit, luni, cu membri ai Consiliului Consultativ Economic al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş şi a avut o consultare cu unii dintre cei mai mari investitori din judeţ.

El a abordat măsurile financiare impuse de criza sanitară, dar şi modul în care va fi construit bugetul pentru anul viitor, subliniind nevoia de predictibilitate, dar şi de măsuri privind digitalizarea, care vor creşte veniturile bugetare. Cîţu a dat ca exemplu introducerea facturilor electronice, iniţiativă care estimează că va aduce la buget un plus de 20 de miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 2% din PIB.

Sursa : Agerpres12
Pagina a fost generata in 0.1461 secunde