FMR va decide reluarea campionatelor locale în funcţie de situaţia existentă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Minifotbal

FMR va decide reluarea campionatelor locale în funcţie de situaţia existentă

Sport 27 Aprilie 2020 / 09:29 1300 accesări

Site-ul oficial al Federației de Minifotbal din România (FMR) a anunţat că se urmărește cu atenție evoluția pandemiei de Covid-19, care „a oprit sportul în România, și nu numai, în speranța posibilității reluării campionatelor locale în cel mai scurt timp cu putință. Siguranța jucătorilor este, desigur, pe primul plan, așa că îndemnul nostru este unul spre răbdare, pentru a putea practica minifotbalul în condiții optime, fără riscuri”.

Campionatele judeţene sunt întrerupte de la jumătatea lunii martie, iar dacă situația privind stoparea răspândirii virsului va fi una pozitivă şi starea de urgență se va încheia în data de 15 mai, atunci președintele FMR, Ioan Onicaș, speră ca minifotbalul să fie printre primele sporturi care se vor putea relua după ridicarea stării de urgență.

„Federaţia de Minifotbal din România va lua decizii în funcţie de situaţia existentă în teritoriu. Sperăm ca minifotbalul să fie printre primele sporturi care să fie permise după ridicarea stării de urgenţă. La acest sport nu ar fi nevoie de săptămâni de pregătiri pentru a putea juca un meci oficial, fiindcă minifotbalul este un sport de masă. În plus, aplicarea unor măsuri de siguranţă ar fi mult mai uşor de realizat decât în alte situaţii, astfel încât la un meci sau la o competiţie să poată participa doar cei implicaţi. Dacă va fi nevoie, vom renunţa şi la spectatori şi nu ar fi un lucru greu de realizat. În toate deciziile pe care le vom lua, se va ţine cont de recomandările celor abilitaţi. Sub nicio formă nu vom încălca ordinele emise în această perioadă. Sperăm să putem relua activitatea cât mai repede posibil, cu respectarea măsurilor de precauţie necesare”, a declarat Ioan Onicaș.

Federația de Minifotbal din România va veni cu detalii legate de competițiile naționale programate în această vară la momentul oportun.12