Focar de scarlatină într-o şcoală generală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Focar de scarlatină într-o şcoală generală

Sănătate 03 Noiembrie 2016 / 20:45 426 accesări

Un focar de scarlatină a fost declarat, joi, la o şcoală generală din municipiul Suceava, după ce şapte cazuri au fost confirmate, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, focarul de scarlatină a fost declarat la Şcoala nr.4 din Suceava şi însumează şapte cazuri, pacienţii având forme uşoare ale bolii.

Ultimele două cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de joi.

În școala respectivă se iau măsuri pentru prevenirea apariţiei altor îmbolnăviri, iar vineri DSP Suceava va organiza o instruire cu medicii şcolari din municipiul Suceava privind actualizarea metodologiei de supraveghere a scarlatinei şi efectuarea triajului în colectivităţile şcolare.

Directorul adjunct al DSP Suceava a afirmat că până joi la DSP Suceava au fost recoltate exudate faringiene de la 40 de elevi ai şcolii, iar restul solicitărilor vor fi rezolvate vineri şi la începutul săptămânii viitoare.

Scarlatina este o boală infecţioasă bacteriană care necesită izolare şi supraveghere clinică, iar în lipsa unui tratament pot apărea complicaţii. Boala apare, de regulă, la copiii de vârstă şcolară, în sezonul toamnă-iarnă, la constituirea colectivităţilor.12
Pagina a fost generata in 0.2091 secunde