Focar de varicelă într-o grădiniță din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Focar de varicelă într-o grădiniță din Constanța

Sănătate 16 Februarie 2017 / 10:38 2014 accesări

Mămicile care au copiii la Grădinița nr.8 din municipiul Constanța au semnalat joi că în unitatea de învățământ mai mulți copii sunt bolnavi de varicelă.

Optsprezece copiiau fost diagnosticați cu varicelă, în ultimele 48 de ore, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța a declarat existența unui focar de infecție.

"Sunt 18 cazuri de infecție cu varicelă la grădiniță, într-o colectivitate de vreo 156 de copii. Dar având în vedere că grupa mijlocie a fost afectată în proporție de peste două treimi, 18 copii bolnavi din douăzeci și ceva, s-a declarat acest focar”, a declarat directorul DSP Constanța, Constantin Dina.

El a adăugat că programul unității nu a fost suspendat, numai cei 18 copii bolnavi fiind scoși din colectivitate.

"Nu au fost suspendate cursurile, ceilalți copii au mers normal, la program. În cele 18 cazuri, majoritatea raportărilor au fost făcute ieri (miercuri - n.r.), iar restul astăzi. Copiii care s-au îmbolnăvit, normal, nu au mai mers”, a spus directorul DSP.

Potrivit acestuia, joi după-amiază o echipă a Direcției se va deplasa la Grădiniţa nr. 8, după terminarea programului cu copii, pentru a se face dezinfecția.

Varicela, cunoscută și sub denumirea populară de vărsat de vânt, este o boală infecțioasă eruptivă acută generalizată, provocată de virusul varicelo-zosterian, din familia virusurilor herpetice. Apare de obicei la vârsta copilăriei. La vârsta de adult, virusul provoacă de regulă o erupție localizată la unul sau mai multe dermatomuri, cunoscută sub numele de herpes zoster sau zona zoster, de unde și denumirea de virus varicelo-zosterian.

Este o boală clasică a copilăriei, care pentru copii de obicei este ușoară dar pentru adolescenți și adulți poate avea un risc crescut de complicații. Boala poate dura în jur de o săptămână.12
Pagina a fost generata in 0.1809 secunde