Focuri de armă şi explozii, într-o stațiune din Filipine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Focuri de armă şi explozii, într-o stațiune din Filipine
Externe 01 Iunie 2017 / 22:20 546 accesări 0 comentarii

Focurii de armă şi explozii aveau loc la Resorts World Manila, în Filipne, relatează CNN Philippines.

Echipaje de poliţie, pompieri şi de tip SWAT au fost observate în zonă vineri, către ora locală 1.30 (joi, 20.30, ora României).

Resorts World Manila (RWM) este un complex hotelier la Newport, cu numeroase hoteluri, restaurante şi baruri.

Cazinourile din RWM atrag turişti, dar şi mallurile, cinematografele şi teatrul din complex, prezentat pe site drept ”prima şi cea mai integrată staţiune din Filipine”, situată în apropiere de Aeroportul Internaţional Ninoy Aquino.

Filipinele se confruntă cu incidente teroriste, mai ales pe Insula Mindanao (sud). În oraşul Marawi de pe această insulă, forţele guvernamentale luptă împotriva unor militanţi din cadrul grupării Statul islamic pentru a prelua controlul asupra localităţii.

Bătălia de la Marawi, un oraş cu populaţie majoritar musulmană a condus la evacuarea a aproximativ 70.000 de locuitori şi s-a soldat cu 143 de morţi. Acest asediu a început săptămâna trecută, la începutul ramadanului.

ZECI DE MORțI DUPĂ CE UN BĂRBAT ÎNARMAT A DESCHIS FOCUL ÎN CAZINOUL COMPLEXULUI TURISTIC

Cel puţin 36 de cadavre au fost recuperate din cazinoul şi complexul hotelier din Manila, capitala Filipinelor, unde o persoană înarmată a deschis focul în cursul nopţii de joi spre vineri, relatează BBC News, precizând că majoritatea victimelor s-au intoxicat cu fum toxic, după ce atacatorul a dat foc meselor din cazinou.

Peste 50 de oameni au fost internaţi, cu intoxicaţii cu fum, dar şi fracturi.

Atacatorul, a cărui naţionalitate nu este cunoscută, a deschis focul la Resorts Wolrd Manila, înainte de a se sinucide dându-şi foc.

Incidentul a provocat o alertă de securitate, iar accesul în complex a fost blocat. Iniţial, autorităţile au crezut iniţial că nu există victime şi ar fi descoperit cadavrele abia după ce au verificat zona şi au recuperat trupul neînsufleţit al atacatorului.

Oficialii insistă că inidentul a fost o tentativă de jaf şi nu are legătură cu terorismul, deşi organizaţia Statul Islamic l-ar fi revendicat.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1791 secunde