„Folk Fest Remember Costinești - Nevoia de normalitate“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Folk Fest Remember Costinești - Nevoia de normalitate“

Lansare de carte și dialoguri cu scriitoarea Amelia Stănescu
Divertisment 04 August 2019 / 15:41 1248 accesări

Volumul cel nou al scriitoarei Amelia Stănescu este o prezentare a celor două ediții Folk Fest Remember Costinești (din 2017 și 2018), cu detalii referitoare la coordonatele festivalului: apariție, necesitatea proiectului, lumea Costineștiului de odinioară vs. actualul Costinești, portrete ale artiștilor invitați la festival și interviuri cu aceștia, mărturisiri / „dovezi de fidelitate” ale personalităților care au urcat pe scena festivalului, galerii foto ale edițiilor anterioare, epigramele premiate la festival în urma concursurilor lansate și întreaga emoție care a înconjurat acest proiect lansat cu scopul de a redresa spiritual și artistic un loc geografic ce a reprezentat în anii 70 și 80 destinația cheie a litoralului românesc.

Cartea festivalului de muzică folk de la Costinești, apărută la Editura Zona Publishers, Iași, 2019, este un album elegant, ilustrat cu caricaturi semnate de Costel Pătrășcan, grafică umoristică (desenele au fost expuse în cadrul celor două ediții anterioare), având ca subiect prioritar artiștii invitați la festival și, implicit, textele melodiilor acestora.

Numele de referință ale muzicii folk din România își găsesc locul binemeritat în această carte: Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Dinu Olărașu, Ada Milea, Daniel Iancu și mulți alții, cărora li se alătură personajele importante care au participat împlinirea acestui proiect cultural: scriitorul și jurnalistul George Stanca (moderatorul primei ediții Folk Fest Remember Costinești), jurnalistul și omul cheie al Costineștiului de odinioară, Andrei Partoș (moderatorul și promotorul edițiilor 2018 și 2019), caricaturistul Costel Pătrășcan care a adus pentru festival, în fiecare ediție, expoziția de grafică umoristică și care a urcat pe scena festivalului alături de Daniel Iancu, prezentând savuroasele showuri „Am trait bine – umor… cântat și desenat” și „O noapte umoroasă”.

„Îmi plac provocările și oamenii care cred în ele... Îmi place să am un „teren” prielnic, o „geografie” incitantă. Îmi plac curajul și lupta cu necunoscutul. Îmi plac oamenii care au clădit valori și cei care prețuiesc aducerea aminte. Îmi place să cred în minuni. De aceea m-am gândit la #FolkFestRememberCostinesti. Ideea a plăcut, așa încât echipa Doors Events/ Doors Club Constanța, White Horse Costinești și Asociația Creative Life s-a străduit să transformăm visul în realitate. Știți ce se spune: ca să arăți că nu ai trecut întâmplător prin viață, ai de îndeplinit trei misiuni – să plantezi un pom, să construiești o casă și să dai naștere unui prunc. Parafrazând ideea, voi afirma și eu: ca să fii un club de top, e musai să ai festival. Iar ca să fii peste, organizează minimum două!” – Amelia Stănescu

Volumul va fi lansat în cadrul celei de-a 3-a ediții a Folk Fest Remember Costinești, ce se va desfășura în zilele de 17 și 18 august 2019, la Teatrul de Vară din Costinesti.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2277 secunde