Formațiile constănțene de handbal și-au reluat antrenamentele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal / Divizia A Formațiile constănțene de handbal și-au reluat antrenamentele
Sport 04 Ianuarie 2016 / 17:51 580 accesări 0 comentarii
HC Dobrogea Sud și HC Farul se vor duela la 7 februarie, în prima etapă a returului Diviziei A

HC Dobrogea Sud și HC Farul se vor duela la 7 februarie, în prima etapă a returului Diviziei A

După două săptămâni de vacanță, echipele constănțene de handbal masculin și feminin din Divizia A au reluat, luni pregătirile, pentru partea a doua a sezonului. Lider cu victorii pe linie în Seria A la finalul turului, HC Dobrogea Sud Constanța s-a reunit în Sala Sporturilor din Constanța în efectiv redus, fără jucătorii străini, care vor veni abia săptămână viitoare, după ce vor petrece Sărbătorilor de Iarnă pe rit vechi. Nici căpitanul Laurențiu Toma nu a fost prezent la primul antrenament din acest an, după ce a fost convocat de urgență la echipa națională a României în vederea meciurilor din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial, în timp ce antrenorul Djordje Cirkovic va sosi marți la Constanța. „Toma a mers la națională, pentru că s-au accidentat Mihalcea și Bujor și nu poți face schimbări decât cu cei aflați pe lista trimisă la forul european, Cutura este și el la naționala Serbiei, ceilalți străini sunt în Serbia, unde vor petrece Crăciunul pe rit vechi și vor veni la 9 ianuarie. În rest, suntem toți prezenți. Vor veni și ceilalți și vom începe pregătirea pentru că ne așteaptă un retur destul de greu și un meci extrem de important în Cupa României. De altfel, primul meci oficial va fi chiar cel din cupă, la 31 ianuarie, când întâlnim în deplasare pe HC Odorhei, echipă clasată pe locul secund în Liga Națională și care joacă foarte bine pe teren propriu. Era mai bine dacă jucam acasă, dar avem la dispoziție patru săptămâni pentru a pregăti această întâlnire și ne dorim să ne calificăm în Final Four”, a spus George Buricea.

HC FARUL SE ANTRENEAZĂ ÎN AER LIBER

Clasată pe locul 4 în Seria A din Divizia A la masculin după prima parte a sezonului, HC Farul a ales să înceapă antrenamentele pe stadionul „Farul”, jucătorii pregătiți de Eden Hairi înfruntând frigul și zăpadă. „Am decis să începem antrenamentele în aer liber, pe stadion, și așa vom face toată săptămână. Condițiile sunt propice pentru ceea ce ne propunem și reprezintă și o pregătire pentru cantonamentul pe care-l vom efectua la Piatra Neamț, în perioada 10-22 ianuarie. Acolo vom începe și pregătirea în sală și sperăm să jucăm două meciuri amicale. Ne așteaptă un retur foarte dificil, pentru că vom juca în deplasare cu toate echipele puternice, care contează în lupta pentru primele locuri. Vom avea ocazia să vedem dacă am crescut și ne-am maturizat față de prima parte a campionatului”, a spus antrenorul constănțean. De la antrenamentele din această săptămână lipsesc cei doi jucători muntenegreni, Bozidar Lekovic și Vladimir Stankovic, care au fost învoiți pentru a petrece alături de familii Crăciunul pe rit vechi.

CSU NEPTUN, ÎN CANTONAMENT LA CHEILE GRĂDIȘTEI

După o primă parte a campionatului sub așteptări, încheiată pe locul 9 în clasamentul Seria A din Divizia A la feminin, CSU Neptun a început în forță pregătirea, cu un cantonament montan la Cheile Grădiștei. Echipa pregătită de Cristian Bărbulescu va efectua un stagiu de pregătire de zece zile, perioadă în care va susține cel puțin două meciuri amicale. „Condițiile sunt foarte bune, avem zăpadă, ne ajută și relieful și avem la dispoziție și sala. Lotul este aproape neschimbate, iar cel mai mult mă bucură faptul că nu există accidentări. Au venit și două junioare de la Galați, pe care le vom testa în această perioadă. Suntem în discuții pentru mai multe jocuri amicale și sper să perfectăm cel puțin două. Nu avem prea mult timp la dispoziție, pentru că primul meci oficial este la 23 ianuarie. Va fi un retur dificil, dar ne propunem să progresăm și să câștigăm cât mai multe puncte”, a spus tehnicianul grupării de pe litoral.

Citește și:

HC Dobrogea Sud va juca, în sferturi, la Odorhei

HC Dobrogea Sud și-a respectat statutul de favorită

HC Farul a încheiat turul pe locul 4

Ședință de bilanț la CSU Neptun

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1715 secunde