Formula 1 va avea un nou proprietar până la sfârșitul anului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Formula 1

Formula 1 va avea un nou proprietar până la sfârșitul anului

Sport 07 Octombrie 2015 / 15:06 307 accesări

Campionatul Mondial de Formula 1 își va schimba proprietarul până la sfârșitul acestui an, existând mai mulți cumpărători interesați, a dezvăluit actualul conducător al „Marelui Circ”, britanicul Bernie Ecclestone. El a făcut această afirmație cu ocazia participării, prin videoconferință, la o manifestare dedicată sportului și organizată de legendarul fotbalist german Franz Beckenbauer, la Kitzbuehel (Austria). El a adăugat că există câțiva potențiali cumpărători care și-au manifestat deja interesul față de Formula 1.

În luna iunie, publicația „Financial Times“ anunța că proprietarul lui Miami Dolphins, echipă din Liga Profesionistă de Fotbal American (NFL), și statul Qatar doresc să preia controlul Formulei 1 prin intermediul societății care încasează veniturile comerciale ale acestei competiții. Americanul Stephen Ross și fondul Qatar Sport Investment (QSI) vor să achiziționeze 35,5 la sută din Delta Topco, holdingul financiar care încasează veniturile comerciale ale celei mai importante competiții rezervate sporturilor cu motor. Acest procent este deținut de fondul CVC Capital. Veniturile Formulei 1 sunt generate și girate de Formula One Management (FOM), societate condusă de Bernie Ecclestone.

Proprietarul clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain, Qatarul, prin intermediul fondului său de investiții QSI, s-a apropiat recent de Federația Internațională de Automobilism (FIA), care a organizat la sfârșitul lui 2014, la Doha, gala sa de final de an. Formula 1 este unul dintre sporturile cele mai mediatizate, grație celor 20 de Mari Premii care au loc între lunile martie și noiembrie pe întreaga planetă. Un sport care, începând din 2014, traversează totuși o criză fără precedent din cauza unei lipse acute de interes sportiv și a audienței globale în scădere.

Citește și

Număr-record de curse în Formula 1 în 2016: 21

Uniunea Europeană va investiga modul în care este administrată Formula 112
Pagina a fost generata in 0.1388 secunde