Forțele regimului sirian au preluat controlul asupra unui bastion al rebelilor din sudul țării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Forțele regimului sirian au preluat controlul asupra unui bastion al rebelilor din sudul țării

26 Ianuarie 2016 / 11:14 460 accesări

Forțele regimului sirian, susținute de combatanți ai grupării libaneze Hezbollah și de ofițeri iranieni, au preluat controlul asupra Cheikh Miskine, bastion al rebelilor lângă frontiera iordaniană, a anunțat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Regimul de la Damasc, susținut și de raiduri ale aviației militare ruse, a preluat în noaptea de luni spre marți controlul total asupra Cheikh Miskine în provincia meridională Deraa, la circa o lună după ce a lansat un atac asupra orașului, a precizat organizația neguvernamentală cu sediul la Londra.

Cheikh Miskine are o importanță strategică, deoarece este situat la un punct de intersectare care ajunge, în nord, în capitala siriană Damasc și, spre est, în orașul Soueida, ambele aflate sub controlul regimului Al-Assad. Totodată, orașul se află la 12 kilometri de fieful rebelilor din Nawa, un alt obiectiv al regimului.

Cea mai mare parte din provincia Derra se află în mâinile rebelilor, în timp ce regimul deține controlul asupra unor părți din capitala provinciei cu același nume, precum și a câtorva sate.

„Cheikh Miskine era o bază pentru rebeli, de unde ei au lansat zeci de atacuri împotriva sudului capitalei Damasc”, a precizat pentru AFP o sursă siriană în domeniul securității.

De la începutul intervenției Rusiei în războiul din Siria, în 30 septembrie 2015, forțele regimului au câștigat teren în fața rebelilor în provinciile Lattakia (nord-vest), Alep (nord) și Deraa.

Conflictul din Siria a provocat, din 2011, moartea a peste 260.000 de oameni și a obligat milioane de persoane să-și părăsească locuințele.

Taguri articol


12