Fost adjunct DCCO, arestat preventiv pentru influenţarea martorilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fost adjunct DCCO, arestat preventiv pentru influenţarea martorilor

Justiție 12 Aprilie 2016 / 15:36 789 accesări

Fostul director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), comisarul Constantin Bolboşanu, a fost arestat preventiv la cererea DNA, după ce a încălcat măsura controlului judiciar, luând legătura cu unul dintre martorii din dosarul său de corupţie. Acuzat că a primit 110.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele acestuia, Bolboşanu a fost din nou arestat preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor anticorupţie. "Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în cursul lunii martie 2016, inculpatul Bolboşanu Constantin a contactat o persoană ce urma să fie audiată ca martor în cauză, a informat-o în amănunt despre probele relevante administrate în cauză, despre conţinutul declaraţiilor sale şi ale martorilor (omiţând adevărul în unele situaţii) şi a indicat persoanei respective ce să declare în cazul în care va fi audiată de procurori", se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

SCURT ISTORIC Reamintim că Bolboşanu se afla sub control judiciar din noiembrie 2015, atunci când procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore, însă instanţa a respins cererea de arestare preventivă. Bolboşanu este acuzat de presupuse fapte de luare de mită pe care le-ar fi săvârşit pe vremea când era şef serviciu la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, Constantin Bolboşanu, în calitate de şef serviciu DCCO, ar fi primit, în martie - septembrie 2007, echivalentul în lei al sumei de 110.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat. Anchetatorii susţin că banii au fost daţi printr-un intermediar. "În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofiţer şi familia acestuia", au susţinut procurorii DNA la momentul punerii sub urmărire penală. Conform anchetatorilor, protecţia promisă de comisarul-şef ar fi fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de niciun organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale.



12