Fosta şefă a Direcţiei Medicamentului din MS, condamnată!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fosta şefă a Direcţiei Medicamentului din MS, condamnată!

Justiție 24 Noiembrie 2015 / 19:33 1887 accesări

Tribunalul Bucureşti a decis să o condamne pe Mihaela Ela Udrea, fost director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății (MS), la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, în dosarul în care este acuzată că a primit bani și produse cosmetice de la mai multe persoane, chiar în biroul său din minister, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea sumelor de 7.500 de lei şi 500 de euro şi a unei creme, primite drept mită de fosta directoare din MS de la 6 persoane. Instanţa a decis şi ca Mihaela Ela Udrea să rămână în arest la domiciliu. Decizia dată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de ea, cât şi de procurorii DNA. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis-o în judecată, la sfârşitul lunii septembrie, pentru 6 fapte de luare de mită, din care două în formă continuată.

Mihaela Udrea a fost prinsă în flagrant, în 27 august, când procurorii anticorupţie au găsit asupra acesteia suma de 2.000 de lei şi în biroul ei de la MS alţi 4.265 de lei, precum şi mai multe produse cosmetice. Procurorii au pus sechestru asigurător pe toate sumele care ar fi fost primite ca mită de Mihaela Udrea. Aceasta a fost arestată preventiv pe 28 august, când Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor DNA şi a emis pe numele ei un mandat pentru o perioadă de 30 de zile. Pe 23 septembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus ca fosta directoare din MS să fie plasată în arest la domiciliu.12
Pagina a fost generata in 0.2952 secunde