Fostul agent de securitate al lui Osama ben Laden trăieşte în Germania din ajutor social!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul agent de securitate al lui Osama ben Laden trăieşte în Germania din ajutor social!

Externe 25 Aprilie 2018 / 18:35 587 accesări

Guvernul de la Berlin încearcă să deporteze un agent de securitate al fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden care trăieşte în Germania din 1997 şi beneficiază de asistenţă socială, relatează site-ul cotidianului El Mundo.

Este vorba de Sami A., un tunisian în vârstă de 42 de ani, căsătorit cu o nemțoaică şi tată a trei copii. Încă din anul 2008, familia sa primeşte o îndemnizaţie socială în valoare de 1.608 de euro - sumă ce corespunde ajutoarelor sociale prevăzute de sistemul german pentru refugiaţi, deşi fostul agent de securitate al liderului terorist responsabil de atentatele comise în SUA pe 11 septembrie 2001 nu a deţinut niciodată acest statut.

De altfel, cererea sa pentru obţinerea statutului de refugiat a fost respinsă acum mai bine de opt ani. Motivul şederii sale în Germania se datorează unei decizii a Tribunalului administrativ al landului Renania, care în 2017 a considerat că fostul agent al lui ben Laden nu poate fi deportat din cauza riscului prea ridicat ca acesta să fie torturat sau tratat în mod denigrant în ţara sa natală.

Politicianul german Eckhard Rehberg condamnă profund această decizie: "Protejăm şi finanţăm un terorist pentru că legea ne împiedică să-l deportăm. Nu pot fi de acord cu interpretarea acestei legi, este evident că atentează la bunul simţ", a conchis acesta.

La momentul actual, germanii aşteaptă asigurări diplomatice din partea Tunisiei asupra siguranţei fostului agent de securitate, iar o comisie de miniştri urmează a examina cazul.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1884 secunde