Fostul judecător Stan Mustață, condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul judecător Stan Mustață, condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare

Justiție 11 Mai 2016 / 19:24 628 accesări

Fostul judecător Stan Mustață a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la 8 ani și 6 luni închisoare, el fiind acuzat că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

Potrivit site-ului luju.ro, "completul de 3 judecători al Îaltei Curți de Casație și Justiție, format din Francisca Vasile, Iulian Dragomir și Lucian Macavei, a dispus, miercuri 11 mai 2016, condamnarea lui Stan Mustață la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Pedepse cu executare au primit și ceilalți inculpați din dosar. Astfel, grefiera Mariana Curea de la Curtea de Apel București a fost condamnată la 4 ani și 3 luni închisoare, Ion Boraciu la 6 ani și 6 luni inchisoare, Florian Alexandru la 5 ani și 4 luni inchisoare, iar Ciprian Moraru la 1 an și 4 luni inchisoare. Și în cazul acestora, pedepsele sunt însă mai mici decât cele dispuse la fond de judecatoarea Codruta Strimb de la Curtea de Apel București.

Pe de altă parte, trebuie spus că decizia ICCJ de condamnare a lui Stan Mustață la 8 ani și 6 luni inchisoare nu a fost luată cu unanimitate. A existat o opinie separată în sensul achitării judecătorului de la CAB pentru luare de mită în formă continuată și trafic de influență.

Iată pedepsele dispuse de judecătorii ICCJ Francisca Vasile, Iulian Dragomir și Lucian Macavei:

Stan Mustață – 8 ani și 6 luni inchisoare (10 ani si 8 luni inchisoare la fond)

Mariana Curea – 4 ani și 3 luni inchisoare (4 ani si 4 luni inchisoare la fond)

Ion Boraciu - 6 ani și 6 luni inchisoare (9 ani inchisoare la fond)

Florian Alexandru - 5 ani și 4 luni inchisoare (6 ani si 4 luni inchisoare la fond)

Ciprian Moraru - 1 an și 4 luni inchisoare (2 ani inchisoare la fond)"12
Pagina a fost generata in 0.5181 secunde