Fostul ministru britanic de Finanțe avertizează asupra efectelor unui Brexit „dur“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul ministru britanic de Finanțe avertizează asupra efectelor unui Brexit „dur“

28 Septembrie 2016 / 10:09 538 accesări

Fostul ministru britanic de finanțe, George Osborne, a spus că economia britanică va suferi dacă Regatul Unit va încerca să aibă un divorț ”dur” de Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

În primul interviu televizat de la pierderea poziției în guvern după referendumul din iunie, Osborne a spus că premierul Theresa May ar trebui să încerce să obțină cea mai apropiată relație financiară și economică cu blocul comunitar.

"Viziunea mea este că ar trebui să ne alegem cu un Brexit mai ușor", a spus Osborne. "Consecințele economice ale unui Brexit dur ar fi mult mai severe", a adăugat el.

Osborne a fost concediat de May după o campanie în care a avertizat că susținerea Brexitului va duce la o recesiune auto-indusă și la măsuri de austeritate mult mai dure din partea guvernului. Economia până acum a arătat mai bine decât se aștepta, iar May a semnalat că ar putea să încetinească relaxarea fiscală.

"Este prea devreme să spunem care vor fi consecințele economice ale Brexitului", a spus Osborne. "Decizia pe care o vom lua acum va avea un impact major asupra perspectivelor economice pe termen lung", a adăugat fostul ministru de finanțe britanic.12