Fostul ministru Gheorghe Pogea, la audieri în dosarul Rompetrol II

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul ministru Gheorghe Pogea, la audieri în dosarul Rompetrol II

Justiție 22 Iunie 2016 / 13:26 280 accesări

Fostul ministru al Finanțelor Publice Gheorghe Pogea s-a prezentat miercuri la sediul DIICOT, unde procurorii îl vor anunța că a fost pus sub urmărire penală în dosarul Rompetrol II.

''Am citație în calitate de suspect la DIICOT'', a spus Pogea, înainte de a se prezenta în fața procurorilor.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, la sfârșitul lunii mai, ministrului Justiției cererile de urmărire penală pentru patru foști miniștri - Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea - în dosarul Rompetrol II.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Nicolae Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor Publice în perioada 2000 - 2004, a lui Ioan Dan Popescu, fost Ministru al Economiei și Comerțului în perioada 2003 - 2004, a lui Teodor Gheorghe Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor Publice în perioada 2005 - 2007, respectiv în perioada 2009 - 2010, și a lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanțelor Publice în perioada 2008 - 2009, pentru a se proceda conform legii.

Conform DIICOT, foștii demnitari sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.12
Pagina a fost generata in 0.2403 secunde