Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat la DNA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat la DNA
Justiție 07 Decembrie 2017 / 14:47 412 accesări 0 comentarii

Fostul ministru al Cercetării Mihnea Costoiu s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție. El urmează să fie audiat de procurori într-un dosar în care se investighează modalitatea prin care a fost concesionată Baza Sportivă "Cutezătorii".

Fostul ministru pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu şi fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasaţi, în luna octombrie, sub control judiciar de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu, ancheta vizând modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de închiriere prin care Baza sportivă şi de agrement pentru copii ”Cutezătorii” din Bucureşti fusese dată în folosinţa Fundaţiei “Dinu Pescariu”. Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului deşi acesta era în curs de reziliere, iar imediat după preluarea bazei sportive fundaţia lui Pescariu a îngrădit accesul copiilor la clădirile şi terenurile de sport proprietate a statului şi a schimbat scopul utilizării Bazei ”Cutezătorii”, folosind-o în scopuri comerciale.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2272 secunde