Fostul premier israelian Ehud Olmert, condamnat pentru obstrucționarea justiției

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul premier israelian Ehud Olmert, condamnat pentru obstrucționarea justiției

10 Februarie 2016 / 12:04 403 accesări

Fostul premier israelian Ehud Olmert a fost condamnat miercuri la o pedeapsă suplimentară de o lună de închisoare pentru obstrucționarea justiției, o pedeapsă care se va adăuga celor 18 luni de închisoare deja pronunțate împotriva sa într-un caz de corupție, informează AFP.

Ehud Olmert, 70 de ani, urmează să intre în închisoare pe 15 februarie după condamnarea sa definitivă la 18 luni cu executare în decembrie pentru luare de mită în cadrul proiectului imobiliar uriaș Holyland de la Ierusalim pe când deținea funcția de primar (1993-2003).

El va fi primul fost șef al guvernului israelian care ajunge după gratii.

Astfel, Olmert urmează să stea la închisoare timp de 19 de luni. Cu toate acestea, el ar putea face recurs la hotărârea luată miercuri de un tribunal din Ierusalim privind acordarea unei pedepse suplimentare de o lună.

Ehud Olmert trebuie să răspundă pentru obstrucționarea justiției după ce a încercat să-și convingă fosta secretară și persoană de încredere Shula Zacken să nu depună mărturie împotriva lui. Shula Zacken, martor-cheie în proces, l-a înregistrat pe ascuns pe Olmert când acesta îi propunea să-i ofere bani în schimbul tăcerii sale.12