Fostul preot care a ucis în Sâmbăta Mare, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul preot care a ucis în Sâmbăta Mare, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare

Eveniment 18 Ianuarie 2016 / 16:57 1156 accesări

Laurențiu Constantin Aspru, în vârstă de 37 de ani, fostul preot acuzat că a ucis o adolescentă de 15 ani în Sâmbăta Mare, a fost condamnat luni, de magistrații Curții de Apel Constanța, la 12 ani de închisoare. Instanța a menținut astfel decizia luată în luna octombrie a anului trecut de Tribunalul Constanța. Sentința este definitivă. Instanța a mai dispus ca Laurențiu Constantin Aspru să achite suma de 560 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Aspru a fost judecat sub acuzația de omor, dosarul ajungând pe rolul instanței în vara lui 2015. Anchetatorii spun că bărbatul este un fost slujitor al Bisericii, care-şi dăduse demisia din parohie în decembrie anul trecut şi care, ironia sorţii, este tatăl unei fete de… 15 ani. Din cercetări s-a stabilit că individul a cunoscut-o pe Ramona, victima sa, în martie, pe un site de escorte.

Pe 10 aprilie, fostul preot a închiriat o maşină din Cluj şi a plecat spre Constanţa, unde a ajuns seara târziu. După ce a sunat-o pe Ramona, a mers la apartamentul din Mamaia în care tânăra locuia şi a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta. Se pare că cei doi nu s-au înţeles în privinţa banilor pe care bărbatul trebuia să-i plătească pentru serviciile sexuale. De asemenea, surse judiciare spun că individul s-ar fi enervat cumplit în clipa în care victima i-ar fi zis că are 15 ani şi că l-ar putea reclama că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră. Individul, însă, a refuzat să coopereze cu polițiștii și să le mărturisească mobilul omorului. "Am luat-o pur şi simplu în braţe şi am strâns-o la piept. Nu a opus rezistenţă. Mâinile mi-au ajuns de pe spatele ei pe gâtul ei şi am strâns-o până când a leşinat. Am întins-o pe pat, apoi am luat un cablu de la un fier de călcat, l-am înfăşurat de patru ori în jurul gâtului fetei şi am sugrumat-o”, a declarat Laurențiu Constantin Aspru în fața procurorilor.

ȘI-A RECUNOSCUT FAPTA Alarma a fost dată, în jurul orei 10.00, chiar de fostul preot, care a sunat la 112 şi a anunţat că o femeie a fost strangulată într-un apartament din blocul Arlechin nr. 40, situat în staţiunea Mamaia. Anchetatorii au pornit imediat ancheta şi, după ce au identificat numărul de telefon mobil al persoanei care a sunat la 112 şi locaţia, au reuşit să dea de urma suspectului. O oră mai târziu, Laurenţiu Constantin Aspru a fost găsit de oamenii legii într-un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Cluj, parcat pe bulevardul Mamaia, la ieşirea din staţiune. Bărbatul nu a opus rezistenţă şi a recunoscut pe loc faptul că el este criminalul.12
Pagina a fost generata in 0.1728 secunde