Fostul preot Pomohaci, la Parchetul General! Vezi de ce

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul preot Pomohaci, la Parchetul General! Vezi de ce

Eveniment 19 Septembrie 2018 / 16:58 496 accesări

Fostul preot Cristian Pomohaci a venit, miercuri, la Parchetul General, pentru a fi audiat, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală, după ce nu ar fi declarat peste 150.000 de euro, venituri din cedarea folosinţei a 11 bunuri imobile deţinute. Cristian Pomohaci a fost citat miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care îl cercetează în legătură cu cuzaţiile de evaziune fiscală pentru care este urmărit penal. La ieşirea de la Parchet, fostul preot a refuzat să precizeze dacă a făcut un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru a obţine o pedeapsă mai uşoară.

Cristian Pomohaci este urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru evaziune fiscală în formă continuată."În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Mai exact, procurorii îl acuză pe fostul preot Cristian Pomohaci că nu a declarat 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, sumă aferentă cedării folosinţei a 11 bunuri imobile pe care le deţine. Astfel, bugetul general consolidat al statului a fost prejudiciat cu 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuţia la asigurările sociale.12
Pagina a fost generata in 0.1642 secunde