Fostul președinte israelian Shimon Peres a încetat din viață

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul președinte israelian Shimon Peres a încetat din viață

Externe 28 Septembrie 2016 / 07:54 862 accesări

Shimon Peres, premier și ulterior preşedinte al Israelului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat miercuri la Tel Aviv, după ce în urmă cu două săptămâni a suferit un accident vascular major, informează BBC News online.

Peres era internat la secția de terapie intensivă a Centrului Medical Sheba, după ce a suferit un accident vascular major pe data de 13 septembrie.

În urma accidentului vascular, pacientul și-a revenit parțial, însă starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc marți.

Shimon Peres a fost de două ori premier și a avut un mandat de președinte al Israelului.

În 1994, pentru rolul jucat în negocierile unui acord de pace cu palestinienii, Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace, alături de premierul Yitzhak Rabin, care a fost ulterior asasinat, și liderul palestinian Yasser Arafat.

Președintele german Joachim Gauck, omologul său francez, Francois Hollande, precum și fostul lider american Bill Clinton au adus un omagiu miercuri memoriei fostului șef de stat israelian Shimon Peres, decedat în noaptea de marți spre miercuri, conform France Presse.

Președintele american Barack Obama a omagiat memoria fostului președinte israelian Shimon Peres, decedat în noaptea de marți spre miercuri, subliniind că acesta nu încetase niciodată să creadă în posibilitatea păcii, potrivit AFP și DPA.12