Fostul pugilist Jake LaMotta a decedat la vârsta de 95 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fostul pugilist Jake LaMotta a decedat la vârsta de 95 de ani

Sport 21 Septembrie 2017 / 13:56 383 accesări
Imagine alb-negru dintr-un meci Jake LaMotta (stânga) - Ray „Sugar” Robinson

Imagine alb-negru dintr-un meci Jake LaMotta (stânga) - Ray „Sugar” Robinson

Unul dintre cei mai valoroși foști campioni mondiali la box profesionist, Jake LaMotta, supranumit „Taurul Furios” sau „Taurul din Bronx”, a decedat la vârsta de 95 de ani, într-un azil de bătrâni, în urma unei pneumonii. Viaţa sa, care a osciliat mai mereu între succes şi exces, a fost transpusă pe peliculă de celebrul regizor american Martin Scorsese, în filmul Raging Bull (1980). Robert DeNiro a interpretat rolul principal, fiind premiat cu un Oscar! Bazat pe memoriile lui LaMotta din 1970, filmul descrie, în mod emoţionant, povestea unui luptător care nu este capabil să îşi lase mănuşile de box în vestiare şi le aduce cu el acasă, unde îşi tratează familia în aceeaşi manieră în care se comportă cu adversarii.

În cariera sa de pugilist, LaMotta a obţinut 83 de victorii, din care 30 prin KO, 19 înfrângeri şi a încheiat de patru ori la egalitate. Rivalitatea sa cu Ray „Sugar” Robinson, la categoria mijlocie, a fost una dintre cele acerbe din sportul cu mănuși, LaMotta câştigând doar unul dintre cele şase meciuri directe.

„Trei dintre cele mai grele lupte pe care le-am avut au fost cu Sugar Ray Robinson, Sugar Ray Robinson şi Sugar Ray Robinson. Am luptat cu Sugar (n.r. - zahăr) de atâtea ori încât mă mir că nu am făcut diabet”, spunea cu umor LaMotta, care a îmbrăţişat ulterior o carieră în stand-up comedy.

Născut pe 10 iulie 1922, din părinţi italieni, în cartierul Bronx din New York, LaMotta s-a apucat de box după ce a fost respins de armata americană din cauza unei afecţiuni medicale. S-a făcut remarcat în 1943, la doi ani după ce a devenit profesionist, când i-a produs prima înfrângere din carieră lui Sugar Ray Robinson. Stilul dur de a lupta l-a ajutat să devină unul dintre cei mai faimoşi pugilişti din perioada 1940-1950. După retragerea din activitate, petrecută în 1954, a jucat în mai multe filme şi a făcut, de asemenea, stand-up comedy.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2061 secunde