Fostul rapper german Denis Cuspert, propagandist SI, ucis de americani în Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fostul rapper german Denis Cuspert, propagandist SI, ucis de americani în Siria
Externe 30 Octombrie 2015 / 18:10 620 accesări 0 comentarii

Un fost rapper german, Denis Cuspert, alias Abu Talha al-Almani, un propagandist al reţelei jihadiste Statul Islamic (SI), a fost ucis luna aceasta în Siria, la bordul unui vehicul, într-un atac aerian american, a declarat, joi, un oficial american pentru CNN. Rapperul, unul dintre cei mai cunoscuţi jihadişti din Germania, ar fi fost ucis într-un atac care nu-l viza în mod expres, a precizat oficialul. ”Nu era considerat o ţintă de mare valoare, pe care SUA să o caute să o elimine”, a adăugat el, fără să ofere alte detalii.

Denis Mamadou Cuspert, cunoscut ca rapper sub numele Deso Dogg, fusese deja dat mort în aprilie 2014, într-un atac sinucigaş comis de Frontul al-Nusra, aripa siriană a rețelei teroriste al-Qaida, împotriva grupării Statul Islamic. El s-a alăturat jihadului în Siria după ce s-a convertit la islam şi a aderat la Millatu Ibrahim, o grupare pro-jihadistă din Germania, înfiinţată de Mohamed Mahmoud, un jihadist austriac, care a jucat, de asemenea, un rol important în cadrul propagandei pro-SI în Siria. Un mesaj postat pe o pagină de Facebook a unui rezident din Rakka pe 17 octombrie afirma că Denis Cuspert a fost ucis într-o camionetă, cu o zi înainte, într-un tir de rachete efectuat de două avioane, în apropiere de o staţie de alimentare cu benzină, la Hunaida, pe drumul care asigură legătura între Rakka şi al-Tabqa, potrivit Florian Flade, un expert german în domeniul terorismului, care l-a urmărit pe Cuspert. Cuspert ar fi împlinit vârsta de 40 de ani, două zile mai târziu. El a fost introdus pe lista cu organizaţii teroriste a Departamentului de Stat american în februarie. Potrivit diplomaţiei americane, acesta s-ar fi alăturat SI în 2012 şi ar fi apărut în numeroase înregistrări video de propagandă din partea grupării jihadiste, inclusiv într-una în care pare să ţină în mână un cap, în urma unei decapitări.

Citește și:

O altă britanică s-a alăturat jihadiştilor: "Creştinii trebuie decapitaţi şi agăţaţi de balustradele din Raqqa"

Rapper britanic, principalul suspect în execuția ziaristului James Foley

Rapper britanic convertit la islam, principalul suspect în cazul executării ziaristului Foley

Călăul jurnalistului american decapitat ar fi un rapper britanic

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.209 secunde