Fostul șef ANPC: Avem tâmpi în instituţii la nivel de Bucureşti-Ilfov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fostul șef ANPC: Avem tâmpi în instituţii la nivel de Bucureşti-Ilfov
Social 29 Noiembrie 2019 / 17:30 421 accesări 0 comentarii
Horia Constantinescu, fostul preşedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Horia Constantinescu, fostul preşedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Horia Constantinescu, fostul preşedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a declarat vineri că restructurările iniţiate i-au cauzat retragerea din funcţie. Acesta a dezvăluit că doar 20 dintre cei 51 de comisari din Bucureşti sunt competenţi. "Avem tâmpi în instituţii la nivel de Bucureşti-Ilfov", a spus acesta.

"Trebuia să dea concurs structurile care îşi pierdeau posturi, acolo a fost cea mai mare dramă. O alta dintre substraturile acestei, nu demiteri, evaluări ale mele, a fost şi retragerea legitimaţiilor de serviciu din teren. Aveau şi şoferii instituţiei legitimaţii cu insignă, puteau mânca gratis şi nu rare au fost situaţiile în care am fost informat că acest lucru se întâmplă. Am retras, solicitând comisarilor şefi adjuncţi, comisarilor regionali reevaluarea personalului din subordine", a declarat Horia Constantinescu.

Întrebat dacă unii comisari ai ANPC luau mită pentru a nu da amenzi, acesta a confirmat, adăugând că doar 30% dintre angajaţii ANPC sunt pregătiţi.

"Da, şi din păcate nu am apucat să fac destule sesizări acolo unde suspiciunile sunt temeinice. 30% (dintre angajaţii - n.r.) sunt nepregătiţi. Pe unul dintre cei cărora le-am solicitat demisia la Bucureşti i-am pus în faţă următoarea situaţie. Ştiind că nu stăpâneşte limba română, am rugat-o pe secretară să editeze un test. A preferat să-şi scrie demisia. Asta este situaţia. Reevaluarea trebuie făcută din rădăcini, bazată pe informaţiile provenite tot de la colegi. Unii dintre aceștia sunt suficient de pregătiţi pentrue a arăta cu degetul şi a spune ce coleg nu-şi mai doresc în sistem", a spus fostul preşedinte ANPC.

Acesta a adăugat că există anumiţi angajaţi ai ANPC care sunt "semidocţi" şi "analfabeţi".

"Pentru a da bine, un comisariat judeţean trebuie să iasă în jurul unui număr de acte făcute. Dacă el are 10 comisari dintre care 5 demidocţi spre analfabeţi, ceilalţi 5 pregătiţi trebuie să facă munca şi a celorlalţi 5 semidocţi, ca în raportări să nu apară într-o zonă de derizoriu. La acest moment, la nivelul structurii Bucureşti Ilfov sunt în jur de maxim 20 de comisari cu adevărat pregătiţi. Printre aceştia sunt cei din zona de alimentară. Puţin pregătiţi sunt în zona de prestări servicii şi puţini spre foarte puţini în zona bunurilor nealimentare, dovadă liniştea aşternută peste centrele comerciale neverificate. În Bucureşti-Ilfov sunt în total 51 de comisari ai ANPC. Avem tâmpi în instituţii la nivel de Bucureşti-Ilfov", a mai spus Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu a fost eliberat, în baza unei decizii a premierului Ludovic Orban, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, conducerea autorităţii fiind preluată temporar de Mihaela Irina Ionescu, secretar general al instituţiei.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1217 secunde