Fotbal: România a urcat pe 37 în clasamentul FIFA şi va fi în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fotbal: România a urcat pe 37 în clasamentul FIFA şi va fi în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

Sport 26 Noiembrie 2020 / 12:11 1086 accesări
Sursa : FIFA.com

Sursa : FIFA.com

Naţionala României a reuşit un salt de şapte locuri şi se află pe poziţia a 37-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) dat publicităţii joi, astfel că se va afla în a doua urnă valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare europene pentru Cupa Mondială din 2022, potrivit site-ului FRF.

Progresul reprezentativei României vine după rezultatele înregistrate în noiembrie, 5-3 cu Belarus în meci amical, 3-0 cu Norvegia la "masa verde"şi 1-1 cu Irlanda de Nord, în deplasare, ultimele două în Liga Naţiunilor. România şi Ungaria sunt reprezentativele europene cu cea mai mare evoluţie faţă de luna trecută - salt de şapte poziţii. România se află în primele 20 de echipe ale Europei şi va fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi pentru Mondialul din Qatar, ceremonie programată în data de 7 decembrie. Cele 55 de reprezentative europene vor fi împărţite în şase urne valorice, primele cinci de câte 10 echipe, ultima de 5 echipe. Vor fi stabilite, prin tragere la sorţi, 10 grupe de câte 5 şi 6 echipe. Câştigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022, ocupantele locurilor secunde vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei echipe europene calificate.

Urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare CM 2022:

  • Urna 1: Belgia, Franţa, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Croaţia, Danemarca, Germania, Olanda;
  • Urna 2: Elveţia, Ţara Galilor, Polonia, Suedia, Austria, Ucraina, Serbia, Turcia, Slovacia, România;
  • Urna 3: Rusia, Ungaria, Irlanda, Cehia, Norvegia, Irlanda de Nord, Islanda, Scoţia, Grecia, Finlanda;
  • Urna 4: Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Israel, Belarus, Georgia, Luxemburg;
  • Urna 5: Armenia, Cipru, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra; Urna 6: Malta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino.

Sursa : AgerpressŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1504 secunde