Fotbalistul ucrainean Roman Zozulya este acuzat de apartenență la o grupare nazistă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fotbalistul ucrainean Roman Zozulya este acuzat de apartenență la o grupare nazistă!

Sport 03 Februarie 2017 / 17:15 617 accesări
Fotbaliștii de la Betis Sevilla au sărit în apărarea lui Roman Zozulya

Fotbaliștii de la Betis Sevilla au sărit în apărarea lui Roman Zozulya

Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, a anunţat că forul de la Madrid va deschide o anchetă după ce jucătorul ucrainean Roman Zozulya, împrumutat de la Betis Sevilla la Rayo Vallecano, a fost ameninţat şi nu s-a putut pregăti la gruparea madrilenă. „Dacă se demonstrează că există presiuni sau dacă preşedintele de la Rayo şi jucătorul spun că au fost ameninţaţi, voi deschide o anchetă. Fotbalistul trebuie să decidă până luni dacă vrea să joace la Rayo şi dacă i se promite siguranţa. El are acum contract cu Rayo, iar la Betis doar se poate antrena. Jucătorul trebuie să decidă”, a declarat Tebas.

Joi, fundaşul Alin Toşca şi coechipierii săi de la Betis Sevilla, în frunte cu Joaquin Sanchez, căpitanul echipei, au fost prezenţi la o conferinţă de presă pentru susţinerea lui Roman Zozulya, acuzat de apartanenţă la o grupare nazistă. Zozulya a fost împrumutat de la Betis la Rayo Vallecano, formație de liga a doua la care joacă și fostul internațional român Răzvan Raț, dar fanii madrileni i-au refuzat prezenţa, acuzându-l de afiliere la organizaţii naziste. Fotbalistul ucrainean nu a putut să se antreneze după ce fanii de la Rayo au protestat şi au afişat bannere pe care scria: „Vallecas nu este loc pentru neo-nazişti”.

Jucătorii de la Betis, alături de staff-ul tehnic, au dorit să-şi exprime susţinerea pentru Zozulya. „Suntem indignaţi de situaţia prin care trece Roman Zozulya. Am asistat la un linşaj public al unui fotbalist al cărui comportament profesional şi personal a fost ireproşabil. Situaţia ni se pare de o gravitate extremă şi credem că oricând putem păţi la fel. Ştim că asociaţia jucătorilor luptă pentru drepturile lui şi pentru a-i garanta siguranţa. Sperăm că toţi vor adopta măsurile necesare pentru desfăşurarea competiţiei în cele mai bune condiţii şi pentru apărarea drepturilor fundamentale ale acestui sport. Toţi, inclusiv voi, jurnaliştii, trebuie să ne gândim cât de uşor este să faci rău. Noi ne manifestăm sprijinul pentru Roman. Toţi suntem Zozulya”, a declarat Joaquin Sanchez în faţa jurnaliştilor.

Zozulya, în vârstă de 27 de ani, a afirmat că nu susţine şi nu este membru al vreunui grup neo-nazist, însă a recunoscut că are o colaborare cu armata ucraineană „pentru a-şi apăra ţara”.12