FR Lupte, mulțumită de organizarea de la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campionatele Naționale individuale de lupte pentru cadeți FR Lupte, mulțumită de organizarea de la Constanța
Sport 15 Iulie 2015 / 00:00 2616 accesări 0 comentarii

Sala Sporturilor din Constanța a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, faza finală a Campionatelor Naționale individuale de lupte rezervate cadeților, la care au participat sportivi cu vârsta între 15 și 17 ani. Competiția, la care au evoluat circa 400 de sportivi, a fost organizată de Federația Română de Lupte, în colaborare cu Asociația Județeană de Lupte Constanţa, DSTJ Constanța, CS Farul Constanţa și LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa. Conducerea FRL a fost foarte mulțumită de modul cum au decurs lucrurile la Constanța, iar la finalul competiției, prin președintele Răzvan Pîrcălabu și prin vicepreședinții Lucian Luca și Mugurel Dumitru, a oferit mai multe diplome de excelență, „pentru merite deosebite în promovarea și dezvoltarea luptelor sportive în România”. Astfel, au fost onorați Ilie Floroiu (director general CS Farul Constanța), Andrei Szemerjai (director LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa), Claudiu Teliceanu (director executiv DSTJ Constanța), Gigi Pambuca (președintele AJL Constanța), Aziz Ecuan (fost luptător, sponsor al competiției, alături de Gigi Pambuca), antrenorii Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa, foștii luptători constănțeni Ender Memet, Constantin Măndilă și Iancu Vanghelici și fostul antrenor de lupte Ismail Chenan.

Reamintim că luptătorii legitimați la cluburile din județul Constanța au obținut în total nouă medalii, dintre care patru de aur, una de argint și patru de bronz. „Organizarea a fost excepțională și am primit felicitări din partea conducerii federației. Și rezultatele noastre au fost bune, sunt mulțumit de luptătorii de la LPS, cu excepția lui Popa Vlăduț, care a greșit grav pe finalul meciului decisiv pentru bronz. Pe lângă campioni, țin să-l evidențiez pe Florin Gheorghe, care a fost bolnav sâmbătă și duminică dimineață, dar a reușit să obțină argintul. A vomitat tot ce a mâncat sâmbătă, iar duminică dimineață i-am pus o perfuzie, pentru că nu putea mânca nimic. Era foarte deshidratat, de aceea nici nu a mai făcut față în finală, dar îl remarc pentru că s-a dăruit și a făcut tot ce a putut”, a declarat Ioan Giuglea, care este și director executiv al AJL Constanța.

Competiția de la Constanța a constituit și criteriu de alcătuire a lotului național care va participa la Campionatele Europene de la Subotica (Serbia), programate în perioada 4-9 august. Patru dintre medaliații constănțeni la CN pentru cadeți au șanse mari să meargă la Europene. Doi dintre ei sunt de la LPS și vor evolua la lupte libere, respectiv campionii Cristina Pintilie (49 kg, la Subotica va coborî la 46 kg) și Sebastian Raicea (100 kg, recent campion mondial la lupte pe plajă). La stilul greco-romane, din lot vor face parte doi sportivi de la CS Farul Constanţa: Răzvan Arnăut, campionul de la 50 kg, și Florin Tiţa, medaliat cu bronz la 50 kg, dar care va evolua la categoria 46 kg.Pagina a fost generata in 0.1536 secunde