Fragmente din carlinga avionului EgyptAir, găsite în mai multe zone

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fragmente din carlinga avionului EgyptAir, găsite în mai multe zone

16 Iunie 2016 / 07:13 230 accesări

Fragmente din carlinga avionului companiei EgyptAir, care s-a prăbușit în Marea Mediterană pe 19 mai, au fost localizate în "mai multe situri principale", a anunțat miercuri seară comisia egipteană de anchetă într-un comunicat, scrie AFP.

Avionul Airbus A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prăbușit cu 66 de persoane la bord, dintre care 40 de egipteni și 15 francezi, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive ce urmează să fie stabilite.

O navă a companiei franceze Deep Ocean Search (DOS) care participă la operațiunile de căutare, 'John Lethbridge', a "localizat mai multe situri principale unde se află fragmente din carlingă", a informat comunicatul comisiei de anchetă.

"Echipa de căutare și anchetatorii prezenți la bord vor stabili o hartă de repartiției fragmentelor din carlingă", a continuat documentul.

'John Lethbridge', echipat cu un robot submarin capabil să localizeze și să recupereze la mare adâncime cutiile negre, a ajuns pe 9 iunie în Egipt pentru a se alătura operațiunilor de căutare într-o zonă cuprinsă în insula greacă Creta și Egipt.

Comisia de anchetă a avertizat luni că pe 24 iunie cele două cutii negre vor înceta să emită. Un vas al Marinei franceze, Laplace, a detectat pe 1 iunie semnalul uneia dintre cutii.

Ipoteza atentatului, avansată inițial de Egipt, a cedat teren în favoarea celei a incidentului tehnic: alerte automate au fost emise de aparat cu două minute înainte de prăbușire, semnalând fum în cabină și o defecțiune a computerului care gestionează comenzile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1759 secunde