Francezii nu sunt fericiţi cu Macron! „Dezamăgire” este cuvântul anului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Francezii nu sunt fericiţi cu Macron! „Dezamăgire” este cuvântul anului

Externe 02 Mai 2018 / 17:54 481 accesări
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Aproape două treimi (64%) dintre francezi se declară „dezamăgiţi” de activitatea preşedintelui Emmanuel Macron la un an de la alegerea sa în funcţia de preşedinte al Republicii, potrivit unui sondaj Ipsos/Sopra Steria pentru France Télévisions, publicat miercuri, informează portalul belgian Le Soir. Mai exact, 36% dintre cei chestionaţi au declarat că sunt „mai degrabă dezamăgiţi” şi 28% „foarte dezamăgiţi”. Un total de 36% au spus că sunt „mulţumiţi” (32% „mai degrabă” şi 4% „foarte”).

De asemenea, francezii au opinii împărţite când vine vorba de evaluarea evoluţiei Franţei în ultimul an. Pentru 37% dintre ei, „Franţa nu stă nici mai bine, nici mai rău” şi „nimic nu s-a schimbat” de la alegerea lui Emmanuel Macron. Un procent de 36% consideră că „Franţa stă mai rău” (29% cred că „aceasta este parţial din cauza politicii lui Emmanuel Macron şi a guvernului”, în timp ce 7% consideră că „nu este legat de politica lor”). Pe de altă parte, 27% cred că „Franţa stă mai bine” (17% datorită politicii duse, 10% - fără legătură cu această politică).

În cele din urmă, „având în vedere personalitatea şi activitatea” lui Emmanuel Macron, 46% dintre francezi consideră că el nu este „nici la stânga, nici la dreapta şi nici la centru”, în timp ce 35% îl plasează pe partea „dreaptă” a spectrului politic, 15% - la „centru” - şi 4% - la „stânga”. Sondajul a fost efectuat în 20 şi 21 aprilie, potrivit metodei cotelor, pe un eşantion reprezentativ de 1.013 persoane, cu vârste de cel puţin 18 ani.

Taguri articol


12