Francois Hollande a grațiat o femeie condamnată pentru moartea soțului violent

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Francois Hollande a grațiat o femeie condamnată pentru moartea soțului violent

28 Decembrie 2016 / 20:37 354 accesări

Jacqueline Sauvage, condamnată la zece ani de închisoare pentru uciderea soțului său violent, beneficiază de o suspendare a pedepsei sale care pune capăt imediat detenției sale din partea președinteleui francez, Francois Hollande, informează Le Figaro.

”Președintele Franței a considerat că locul lui Jacqueline Sauvage nu mai este în închisoare, ci lângă familia sa”, a comunicat palatul prezidențial.

Decretul de grațiere a fost deja transmis închisorii de la Rieu. Elibererea deținutei va avea loc în cursul serii de miercuri.

”Am decis să acord suspendarea pedepsei lui Jacqueline Sauvage. Această grațiere pune capăt imediat pedepsei sale”, a postat șeful statului francez pe contul de Twitter.

Jacqueline a devenit un simbol al victimelor violenței domestice, obținând la 31 ianuarie o grațiere parțială din partea președintelui Hollande. În octombrie 2014, precum și după un recurs în decembrie 2015, Sauvage a fost condamnată la zece ani de închisoare pentru ucidere. Cele trei fiice ale sale au apărut ca martore în cadrul procesului, mărturisind că erau, alături de mama lor, în mod frecvent violate și bătute de către tatăl lor.12
Pagina a fost generata in 0.2715 secunde