Franța clocotește! Proteste și în acest weekend!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 89.000 de membri ai forţelor de ordine mobilizaţi! Magazinele şi muzeele vor fi închise, meciurile anulate

Franța clocotește! Proteste și în acest weekend!

Externe 07 Decembrie 2018 / 17:08 370 accesări

Se anunță proteste de amploare în weekend. Guvernul face apel la calm și anunță că mobilizează zeci de mii de membri ai forţelor de ordine. Şeful guvernului a reînnoit apelul adresat 'vestelor galbene' de a nu merge la Paris să demonstreze, nu pentru a le 'interzice să se exprime', ci pentru a 'evita să fie prinşi în capcana pe care le-o întind huliganii', în timp ce executivul îşi exprimă îngrijorarea cu privire la riscul unor noi violenţe. 'Vom continua să acţionăm cu cea mai mare fermitate. Vom lupta împotriva urii şi a violenţei', a spus el. Premierul francez Edouard Philippe, a declarat joi că peste 89.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi sâmbătă în Franţa, dintre care 8.000 la Paris, în cadrul unei noi zile de mobilizare a"Vestelor galbene", relatează AFP, citat de Agerpres. Douăsprezece vehicule blindate ale jandarmeriei (VBRG) vor fi utilizate la Paris, a adăugat şeful guvernului, referindu-se la un dispozitiv "excepţional". Aproximativ 65.000 de membri ai forţelor de ordine, între care 5.000 la Paris, au fost desfăşuraţi sâmbăta trecută într-o zi care fost marcată de scene de revoltă, inclusiv în capitală. Turnul Eiffel va fi închis sâmbătă publicului din cauza protestelor, a anunţat joi compania care gestionează monumentul. ''Evenimentele anunţate pentru sâmbătă 8 decembrie la Paris nu permit primirea de vizitatori în condiţii de siguranţă, SETE a luat decizia de a închide Turnul Eiffel'', a anunţat într-un comunicat societatea care administrează Turnul Eiffel. Celebrul monument a mai fost închis pe 24 noiembrie, ziua evenimentelor prevăzute pe Champ-de-Mars, dar care au avut loc în cele din urmă pe Champs-Elysées.

Cu toate acestea, turnul nu a fost închis sâmbăta trecută, ziua manifestaţiilor ''vestelor galbene'' marcate de violenţe şi scene de proteste în Paris, în special la Arcul de Triumf şi în apropiere de Champs Elysees. Biletele cumpărate online pentru o vizită prevăzută pentru 8 decembrie vor fi "rambursate automat" fără a fi nevoie de demersuri speciale din partea clienţilor, a precizat SETE, care îşi cere scuze vizitatorilor pentru neplăcerile create de proteste. De asemenea, magazinele şi muzeelor vor fi închise sâmbătă în Paris.

Prefectura poliţiei din Paris le-a cerut joi comercianţilor din sectorul Champs-Elysees să-şi "închidă uşile şi căile de acces" sâmbăta aceasta, când va avea loc cea de-a patra mare manifestaţie a "vestelor galbene", informează AFP. Comercianţii sunt somaţi ca "în ziua manifestaţiei să închidă uşile şi căile de acces, precum şi să-şi atenţioneze personalul asupra riscurilor existente", se spune în avizul adresat de prefectura poliţiei comercianţilor, consultat de AFP. Avizul, pe care administratorii afacerilor comerciale sunt invitaţi să-l semneze şi ştampileze, nu precizează dacă închiderea acestora trebuie să fie totală sau parţială.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2453 secunde