Franţa se opune cotelor obligatorii pentru refugiați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Franţa se opune cotelor obligatorii pentru refugiați

Externe 14 Februarie 2016 / 15:30 389 accesări

Franţa se opune mecanismului permanent de repartizare a refugiaţilor pe teritoriile statelor UE în baza unor cote obligatorii pe care îl propune cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat, sâmbătă, premierul francez, Manuel Valls, la conferinţa de la Munchen. ”UE trebuie să transmită clar mesajul că noi nu mai primim refugiaţi”, a pledat Valls în faţa presei germane, pe marginea conferinţei de la Munchen pe tema securităţii.

Nu suntem de acord cu un mecanism permanent de relocare a refugiaţilor. În momentul de faţă trebuie să punem în aplicare ce discutăm: crearea centrelor de înregistrare a imigranţilor care sosesc în Europa, intensificarea controalelor la frontierele exterioare ale UE etc.”, a declarat premierul francez, exprimându-şi dezacordul faţă de sistemul de repartizare a 160.000 de imigranţi din Europa în statele UE, în baza unor cote obligatorii, sistem aprobat în luna septembrie 2015 de UE.

Germania este una dintre cele mai mari susţinătoare ale acestui sistem de relocare a imigranţilor, în condiţiile în care se confruntă cu cel mai mare număr de solicitanţi de azil înregistraţi în 2015 în Europa, 1,1 milioane. ”Franţa s-a angajat să primească 30.000 de refugiaţi din cei 160.000 de la nivel european. Suntem pregătiţi să-i primim pe aceştia. Dar nu mai mulţi”, a avertizat premierul francez. Angela Merkel a afirmat vineri că anumite state UE ar putea fi nevoite să accepte mai mulţi refugiaţi decât cei repartizaţi iniţial.

Citește și:

Întâlnire între George Clooney și cancelarul Angela Merkel pe tema refugiaților

Rusia şi instabilitatea tot mai mare în lume, în centrul lucrărilor Conferinţei de la Munchen

Ultimatum UE pentru Grecia

Polonia solicită o schimbare în politica Germaniei privind criza imigranților

Noul film al fraţilor Coen, George Clooney şi criza refugiaţilor, în centrul atenţiei la Berlinală

Pact secret între Germania şi Turcia pentru aducerea unor migranţi în UE



12
Pagina a fost generata in 0.18 secunde