Franța și Italia suspendă și ele vaccinarea cu AstraZeneca, după o decizie similară a Germaniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Franța și Italia suspendă și ele vaccinarea cu AstraZeneca, după o decizie similară a Germaniei

Externe 15 Martie 2021 / 18:25 1075 accesări

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța întrerupe vaccinarea cu AstraZeneca, în așteptarea unei decizii care va fi luată marți de Agenția Europeană a Medicamentului.

Și Agenția italiană a Medicamentului a anunțat că ia aceeași decizie, ”ca măsură de precauție”, tot în așteptarea unei hotărâri din partea EMA.

Ministerul german al Sănătății menționează că a luat decizia suspendării la recomandarea Institutului Paul Ehrlich, autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania.

Recent, și Olanda, Irlanda și Norvegia au transmis că suspendă pentru două săptămâni vaccinarea cu AstraZeneca, tot ca măsură de precauție.

Între timp, Italia, Austria, Estonia, Letonia, Luxemburg și Lituania și România au oprit vaccinările cu anumite loturi de doze de la AstraZeneca. România a primit până acum două loturi de vaccin AstraZeneca retras și în alte state. Este vorba de ABV 2856 și ABV 5811, ambele oprite de la utilizare în Italia. Peste 137 de mii de doze din aceste loturi au fost administrate pe teritoriul României.

Compania spune că nu există dovezi care să arate că acesta provoacă tromboze sau probleme de circulație.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1854 secunde