Fratele lui Radu Mazăre, despre extrădare, detenție și „evadare“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fratele lui Radu Mazăre, despre extrădare, detenție și „evadare“ Mihai Mazăre: Nu ştiu de ce autorităţile române sunt aşa convinse că Madagascar va face direct extrădarea
18 Mai 2019 / 20:29 755 accesări 0 comentarii

Fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre, a infirmat, sâmbătă, informaţia potrivit căreia fostul primar al Constanței ar fi evadat din închisoarea din Madagascar, precizând că Radu Mazăre a cerut mutarea din "puşcăria grea în care s-a aflat până acum într-o altă zonă a închisorii, în care sunt condiţii puţin mai bune".

„E o informaţie neverificată (cea referitoare la presupusa eva dare din închisoare - n.r.). Nici nu se pune problema de aşa ceva. Pot să vă spun că astăzi (sâmbătă - n.r.), la momentul la care noi vorbim, el este într-o procedură de mutare din puşcăria grea în care s-a aflat până acum, într-o altă zonă a închisorii, în care sunt condiţii puţin mai bune. Erau nişte condiţii absolut inhumane - erau camere de 45 de persone fără paturi, fără nicio amenajare, cu o singură toaletă de tip turcesc şi cu un singur robinet de apă. Şi a făcut o solicitare către directorul închisorii, dacă există, să fie mutat în condiţii mai bune şi uite că a reuşit", a declarat fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre, la Antena 3.

Mihai Mazăre a anunţat că nu-l va aştepta pe fratele său la aeroport şi că, în Madagascar, o decizie de extrădare definitivă nu a fost dată de un judecător.

"Nu, nu o să merg la aeroport, eu zic să nu ne grăbim, staţi să vedem ce o să se întâmple luni la aeroport. În Madagascar, există o legislaţie internă adaptată la legislaţia internaţională care spune că extrădările care se fac, aşa cum aţi văzut şi în cazul Ghiţă sau Udrea, se fac în urma deciziei unui judecător, a unei decizii definitive. La ora actuală, extrădarea lui Radu Mazăre nu a fost judecată de niciun judecător în Madagascar. Conform normelor de procedură de acolo, acest lucru ar trebui să se întâmple. Dacă el nu se întâmplă, înseamnă că se realizează un abuz în extrădarea lui Radu Mazăre. Eu nu înţeleg de ce autorităţile din România, respectiv Ministerul Justiţiei şi IGPR, sunt aşa convinşi că autorităţile din Madagascar vor face extrădarea în mod direct. Poate ne explică doamna Birchall pe Facebook, că tot a mobilizat tot ministerul ca să realizeze această extrădare care, în momentul actual, în Madagascar, nu ar trebui să se poate realiza", a completat Mihai Mazăre.

Fratele lui Radu Mazăre a anunţat că reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei au mers la fostul edil. "Poate cineva o să explice de ce acest periplu, mai aveau puţin şi ajungeau în vacanţă acolo", a completat.

Mihai Mazăre a declarat că fostul edil este ajutat în Madagascar de iubita sa, Roxana, şi de fiul lui, Răducu, care-l vizitează în fiecare zi şi-i duc mâncare.

Reprezentanţii Poliţiei Române au precizat, vineri, în contextul informaţiei prezentate de postul România TV privind presupusa evadare a lui Radu Mazăre din închisoarea din Madagascar, că la nivelul poliţiei nu a fost transmisă nicio informare oficială în acest sens.

Fostul primar al Constanţei urmează să fie adus în ţară luni, 20 mai, a mai anunţat IGPR în urmă cu câteva zile.

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă - judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare acuzat fiind, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa).

Loading...
Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2391 secunde