Fraţii El Bakraoui, la originea atentatelor din Paris şi Bruxelles

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fraţii El Bakraoui, la originea atentatelor din Paris şi Bruxelles

Externe 13 Aprilie 2016 / 16:23 605 accesări

Văzând că anchetatorii europeni se bâlbâie în găsirea și pedepsirea vinovaților pentru atentatele de la Paris și Bruxelles care au îndoliat Europa, gruparea teroristă Stat Islamic, cea care a revendicat atacurile, și-a făcut milă de oamenii legii și a dezvăluit că Ibrahim şi Khalid El Bakraoui, care au comis două din cele trei atacuri sinucigaşe din Bruxelles, de pe 22 martie, sunt la originea acestor atentate, precum şi a celor din Paris, de pe 13 noiembrie. În ediţia cu numărul 14 a publicaţiei în limba engleză ”Dabiq”, care a fost lansată miercuri, SI afirmă că ”toate pregătirile pentru raidurile din Paris și Bruxelles au început cu Khalid El Bakraoui şi cu fratele său Ibrahim”. Reţeaua teroristă dă asigurări că cei doi fraţi, care au executat sentinţe în închisoare pentru diverse infracţiuni, au avut această... revelaţie de a comite atentatele şi au decis să trăiască pentru religie.

Khalid El Bakraoui, închis pentru o serie de furturi de maşini asociate cu acte de violenţă, şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a combate ”infidelii” care nu respectă cuvântul Profetului Allah, scrie ”Dabiq”, fără ca articolele să fie semnate. Cei doi fraţi şi-au procurat arme şi explozibili, se arată în continuare în text. Publicaţia confirmă şi că Najim Laachraoui, cel de-al treilea atacator kamikaze din atentatele de la Bruxelles, cu studii în electronică, a fost cel care a fabricat bombele utilizate de terorişti în cele două serii de atentate, referindu-se la el prin numele său de luptător, Abou Idriss.

Pe 22 martie, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui şi-au detonat centurile explozive în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles. La scurt timp, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maalbeek, atentatele soldându-se în total cu 32 de morţi. În atacurile teroriste din Paris, 130 de persoane au murit.12
Pagina a fost generata in 0.1861 secunde