Fraude cu duiumul în societatea de utilități publice a orașului Cernavodă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Directorul, directorul economic și alți doi angajați, trimiși în judecată Fraude cu duiumul în societatea de utilități publice a orașului Cernavodă?
Administrație 18 Aprilie 2017 / 16:52 3106 accesări 0 comentarii

Societatea de utilități publice a orașului Cernavodă este pe butuci, după ce mai mulți angajați au fost trimiși în judecată pentru diverse infracțiuni economice. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța i-au trimis în judecată pe directorul SC Utilități Publice SRL, Laurențiu-George Dumitrescu, directorul economic al societății, Georgeta-Adina Avram, contabilul Georgeta Dumitra și funcționarul Alexandru-George Dumitrescu. Ei sunt acuzați de infracțiuni de abuz în serviciu, conflict de interese și delapidare. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011 - 2016, cei patru ar fi măsluit mai multe proceduri de achiziții publice, favorizând interese patrimoniale personale şi ale terţilor și, totodată, prejudiciind societatea aflată în administrarea Consiliului Local al orașului Cernavodă. Totodată, procurorii au notat că administratorul Laurențiu-George Dumitrescu ar fi luat decizii nelegale și abuzive, pentru a obține foloase necuvenite în favoarea sa ori a afinilor sau a altor persoane.

DELAPIDARE ȘI EVAZIUNE FISCALĂ?

De asemenea, în rechizitoriul întocmit de procurori se mai arată că inculpaţii Laurenţiu-George Dumitrescu, Georgeta-Adina Avram, Alexandru-George Dumitrescu și Maria-Cristina Dumitrescu, cu ajutorul contabilelor Sanda-Eugenia Costache și Georgeta Dumitra, au delapidat fondurile societății prin solicitarea spre decontare şi aprobarea de plăţi în numerar, utilizând documente justificative nereale, fictive sau nelegale. Astfel, au fost ridicate și însușite, în mod abuziv, sume de bani din casieria societății. Nu în ultimul rând, directorul Laurenţiu-George Dumitrescu şi directorul economic Georgeta-Adina Avram au trecut în acte contabile sau în alte documente legale cheltuieli fictive, cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. „Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, spre judecare a cauzei penale, situaţie care nu poate înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2169 secunde